Skip to content

Få kaktusen til å blomstre

26 de juni de 2021

En av de mest fascinerende, rare og nysgjerrige plantene er kaktus, som hvis du vet hvordan du kan få mye ut av det. Mange anser disse plantene som veldig kjedelige og enkle, men la meg si deg at hvis du tenker slik, har du ikke sett denne blomstrende planten, siden den klarer å spire spektakulære blomster som ikke har noe å misunne andre planter.

Imidlertid kan ikke alle kaktusene blomstre, og heller ikke alle som blomstrer på samme måte, faktisk er det noen kaktuser som bare blomstrer i et par timer, mens andre kan vare i flere uker og til og med måneder. For at kaktusen skal blomstre, er det viktig at du først og fremst velger en art som skal blomstre, og for det andre betaler du all nødvendig oppmerksomhet og pleie. Men ikke bekymre deg, hvis du ikke kjenner dem, må du bare fortsette å lese, for i dag vil vi lære deg dem.

Først og fremst, i vintersesongen, må du være veldig forsiktig med kulde og lave temperaturer, da det kan skade dem, spesielt fordi det er i løpet av denne tiden da de hviler og eventuelle skader kan være dødelige. På samme måte, om våren og sommeren, bør du prøve å holde kaktusen din fuktig, mens det om høsten ikke vil være nødvendig å vanne dem, siden det vil ha samlet seg mye vann inne og vil ha de nødvendige reservene. I alle fall bør du være oppmerksom på den og følge den nøye slik at den ikke holder seg tørr.

På samme måte, om våren, anbefaler jeg at du plasserer den på et sted der den kan motta mange soltimer om dagen, og hvis du begynner å legge merke til at den er veldig varm, anbefales det at du vanner den mer ofte unngå at hvis, noen form for vann daming. Før du begynner blomstringssesongen, bør du gjødsle med en gjødsel som har høye nivåer av kalium for å hjelpe blomsterproduksjonen. Hvis du ikke er sikker på hvilken type gjødsel du skal kjøpe, bør du bare spørre en spesialforretning.