Skip to content

Fem robuste planter for å starte hagen din

24 de juni de 2021

Hvis du har en hage i et kjølig klima, skal vi i dag introdusere deg fem robuste planter som vil hjelpe deg med å begynne å designe den, eller fullføre den. De er veldig prydplanter, veldig vakre, som også er perfekte for de som ikke har mye erfaring innen hagearbeid. Raskt voksende og lett å dyrke, vil du umiddelbart se hvordan ditt favoritt grønne hjørne begynner å se annerledes ut.

Og hvis du ikke tror oss, bevis… Og så forteller du oss det.

Liljer

Lily

Pærene til liljer Du kan nesten si at de er en av de første som blomstrer … selv om vinteren !! Faktisk kan de sås i snødekte felt at absolutt ingenting vil skje med dem. For å få dem til å se enda mer spektakulære ut enn de allerede er, anbefales det sterkt å plante dem i grupper på tre eller fire pærer.

De foretrekker en utstilling full sol og et land med god drenering.

Løk

Løk

De løk De er ideelle som en plante å ha i hagen. De begraves mer eller mindre på en dybde som er dobbelt så høye (for eksempel, hvis pæren er ca 2 cm høy, vil den bli plantet ca 4 cm dyp), og jorden holdes alltid noe fuktig til høstingstidspunktet. Små pærer blir solgt veldig tidlig i markedet, slik at de kan plantes før vinteren er omme.

De foretrekker også full soleksponering.

Tanker

Tanker

De tanker De er en av de årlige plantene (eller flerårige planter i varmt klima) som best tåler sen frost. Du kan ha dem i hagen, i potter, i planter, på balkongen … hvor du vil! De er veldig rustikke og veldig pene. Så mye at hvis du ikke har et år, savner du dem.

Og det er det, et hjem og / eller hage uten tanker … er ikke det samme.

Rose busker

rose

Hvem kjenner ikke Rose busker? Disse vakre buskene (eller klatreplanter) tiltrekker seg oppmerksomhet for blomstene sine, som kommer i mange størrelser og farger. med eller uten lukt. De selges vanligvis mot begynnelsen av året som en bar rot. De kan se ut som de er døde, men når de først er plantet i potter eller i hagen, vil de eksplodere til liv på kort tid og trekke ut løv og senere de vakre blomstene.

Hvis du vil plante dem i hagen, anbefales det å ha dem i en bøtte med vann i skyggen mens hullet blir laget. Når den er plantet, i full sol, vanner du den rikelig.

Primula

Primula

Laget for kaldt vær, primula de kan plantes selv når de er i blomst, uvanlig for andre stauder. De er små planter som er ideelle for å gi farger til hagen eller til balkongen i huset. Ikke glem å fjerne de visne blomstene for å få det til å se spektakulært ut.

Hva synes du om disse plantene?