Skip to content

Foxglove, en plante for alle

25 de juni de 2021

I dag introduserer vi deg for en plante med blomster som er spektakulære, the revehanske, hvis vitenskapelige navn er Digitalis purpurea. Opprinnelig fra Europa ble den ført til Amerika, hvor den har blitt naturalisert uten problemer.

Det er en toårig eller flerårig plante, avhengig av hvor tøff vinteren er.

Hvite blomster

Revehanske kan nå en høyde på 130 cm. Den blomstrer om våren, så snart jorden begynner å motta vårstrålene igjen. Fargene på blomstene varierer fra rosa til hvitt og går gjennom lilla.

Det er en ideell plante for hager, spesielt for de som ligger i tempererte klimaer. Selv om den ikke tåler intens varme for godt, kan vi også dyrke den i denne typen områder hvis vi plasserer den i skyggen av trær.

Digitalis

I hagearbeid brukes den som en potteplante eller plantes i grupper i hagen. Dens blomster, som gjesper alarmerende så snart de er ferdig utviklet, tiltrekker de bier og andre små pollinerende insekter. Det kan blomstre i tre måneder på rad.

Den reproduseres av frø, som vil være modne mot slutten av sommeren.

Blomst

Foxglove frø har en høy spiringprosent. Vi kan la frøene falle på bakken og spire om våren, eller vi kan samle dem og så dem direkte i såbedet.

Det anbefales å plassere ca 3 eller 4 frø per gryte, siden noen ganger kan det hende at ikke alle spirer. Og bortsett fra, det er en plante som i grupper forskjønner det hagen enda merSelv plantet omgitt av bregner, kan det være spektakulært.

Digitalis habitat

Når det gjelder jord, foretrekker den de løse, fruktbare som ikke komprimerer. Frykt for vannlogging, som forårsaker rotting av rotsystemet.

Foxglove er en giftig plante ved inntak. Unngå å plante den der det er små barn og / eller kjæledyr.

Hva syntes du om denne vakre planten? Kjente du henne?

Mer informasjon – Hvordan holde blomster lenger