Skip to content

Fuchsia: i hagen eller i en gryte?

24 de juni de 2021

De FuchsiasHvem kjenner dem ikke igjen? De er planter med blomster viser en uoverskuelig eleganse og prydkraft. Dens habitat er hovedsakelig i Asia og sør for det amerikanske kontinentet. De vokser i form av busker eller små trær som ikke overstiger tre meter i høyden. Dette gjør dem Ideelle planter for både hager og potter.

Og vi vil snakke om dette nedenfor, om fordelene ved å ha Fuchsias i bakken, for eksempel å ha dem i en gryte, så vel som deres pleie. Begge steder er det fordeler og ulemper, og det er viktig at vi, før vi gjør noe, bestemmer hvor vi skal ha vår dyrebare Fuchsia.

Blomsterpotte

Fuchsia

Omsorg

For å øke den allerede ekstraordinære skjønnheten til denne planten, er det best å plante den i en leirgryte. Men husk alltid at den må være stor, siden vi på denne måten vil unngå å måtte transplantere den.

Substratet må være surt, det vil si med en pH lavere enn 6. Denne typen substrat har en brun farge, i motsetning til de med en høyere pH hvis fargen er mørkere og når svart. Når den er berørt, føles den porøs, løs. Fortrinnsvis bør den inneholde perlitt for å lette drenering.

Fordeler og ulemper

Fordelene med å ha det i hagen er følgende:

  • Plassering kan endres
  • Vanning er bedre kontrollert, og dermed unngås rotrot
  • Bedre kontroll over gjødsel, vekst og skadedyr

Og den største ulempen (muligens den eneste) er at den ikke vil utvikle seg så mye som om den var på land.

På land

Fuchsia

Omsorg

Når vi har fått vår fuchsia og vi har valgt stedet der vi vil plante den, må vi ta hensyn til flere ting:

  • Vi må sørge for at jorden har en lav pH, lavere enn 6, siden hvis den er høyere, vil ikke planten kunne vokse.
  • Hullet skal være dobbelt så høyt som gryten måler; det vil si at hvis gryten er ca 20 cm høy, skal hullet være ca 40 cm dypt.
  • For å lette drenering og bedre tilpasning av røttene til deres nye hjem, kan vi fylle hullet halvveis med substrat som har en sur pH. Og når vi introduserer planten, fyll med mer underlag.

Fordeler og ulemper

Fordelene er følgende: bedre utvikling av rotsystemet og derfor av planten, en vekstrate noe raskere enn om den var i en gryte, for ikke å nevne at den vil gi et eksotisk preg på hagen.

Og den største ulempen er at det ikke er et alternativ for de som ikke har hage, eller hvis jord er kalkrik.

Og du, har du Fuchsias? Hvor har du dem: i en gryte eller i bakken?