Skip to content

Gaveide? Gi de hippeste hagebildene på planeten

15 de april de 2021

Sist jeg postet her, sølte jeg bønnene angående alle de grønne og ikke så grønne alternativene for juletrær. Så jeg tenkte at det kan være en god idé å gå videre med en idé om en gave å legge under treet til hagen din i livet ditt. Nei, du kan ikke grave hull og plante pærer med den, men du kan lage noen magiske øyeblikk når du kombinerer en ny iPhone med den hippeste fotograferingsappen på planeten.

Jeg så min første Hipstamatisk bildet for et par år siden, lagt ut på en Flickr-side for entusiaster. Bildet som fikk øye på meg var en ganske hverdagslig komposisjon – utsiden av en kontorbygning fra 1930-tallet. Men det så ut som om noen hadde gravd den ut av en gammel skoeske på loftet: kornete, slitne farger og uregelmessigheter i lyset som ga det en drømmende følelse.

Til min glede fant jeg ut at Hipstamatic er en app opprettet for iPhones, og for $ 1,99 trodde jeg at jeg skulle splurge. (Biff the Wonder Spaniel kan gå en dag uten råhud.)

Hipstamatic er programvare for fotoforbedring som digitalt simulerer forskjellige typer linser, filmer og blinker for å skape et nesten uendelig utvalg av noen ganger hjemsøkende uforutsigbare effekter. Start appen og du ser hva som ser ut til å være et gammelt lommekamera, komplett med strukturert, matt svart etui, et lite utsiktsvindu og en stor gul knapp som utløser lukkeren.

Kamera tilbake

Så snart nedlastingen min var fullført, fordypet jeg meg i alle funksjonene. Men det var ikke før jeg snappet dette bildet av den allerede annenverdige dammen ved Ganna Walska Lotuslands Aloe Garden, at jeg falt under Hipstamatic’s magi.

Lotusland dam
Linse: John S / Film: Inas 1969

En venn kommenterte at vannet så ut som David Hockney hadde malt det. De svarte i bakgrunnen ble mørke og anstrengende, og forgrunnen aloe truet illevarslende. Dette skulle bli gøy!

Plantet skråning
Linse: John S / Film: Blanko

Jeg er glad i hvordan visse filmer vasker ut lyse farger mens de metter andre. Skuddet over er en klients forgård, plantet med meksikansk fjærgress (det er invasivt – jeg bruker det ikke lenger), en allerede gulaktig plante. Appen skyver de gyldne tonene over kanten, mens den utdyper himmelen og komposisjonens drama.

Motel 6
Linse: Kaimal Mark II / Film: Inas 1969

Nylig skrev jeg på Edhat.com-bloggen om kule landskapsarbeid rundt lokale moteller – de som behandler besøkende til en bestemt SoCal-landskapsopplevelse. Den opprinnelige Motel 6 ligger i et fremtredende hjørne i Santa Barbara-området East Beach. For å gi den et vintage-utseende fra 1960-tallet, snappet jeg denne ikoniske vignetten med mykt vinkende dronningspalmer, gigantisk paradisfugl og en puff av pelargoner i parkveien. (Nå hvis jeg bare kunne finne en app som får bilene til å gå tilbake.)

Palm frond nærbilde
Linse: Kaimal Mark II / Film: Inas 1969

Nærbilder kan være ganske trippy, som dette in-your-frond palmebildet vitner om. Skarpe kanter og lyse høydepunkter er varme med sepia-vask.

silhuett yucca mot himmelen
Linse: John S / Film: Inas 1969

Jeg liker å gå abstrakt, og silhuetter naboens uklare yuccas mot det som var en skarp, klarblå himmel. Ser ut som om en super nova er i ferd med å konsumere dette hjørnet av galaksen

Norfolk Island Pine
Linse: Buckhorst H1 / Film: Kodot

Min første kjærlighet i planter er bonsai, så da jeg spionerte denne japanske stilen Norfolk Island Pine på en allerede tåket sen ettermiddag, pisket jeg ut kameraet mitt. Jeg tar ingen ære for den elegante sveipingen av dette treets form, og jeg takker min iPhone for å forvandle den til en undervurdert, sterk strofe av visuell poesi.

Agave
Linse: Jimmy / Film: Blanko

Men Hipstamatic handler ikke bare om å skape gåtefulle, tilbakeholdne effekter, som denne saftig lyse Agave attenuata illustrerer. I den virkelige verden (ikke Hipstamatic’s parallelle univers), er det et skjær av gulgrønt under overflaten av bladene, men det blir virkelig liv når den rette kombinasjonen av linser og film brukes.

Hipstamatic gjør det enkelt å dele bilder. Med ett klikk kan du lenke til e-post, Facebook, Twitter, Tumbler, Flickr eller Facebook. Du kan wow vennene dine med din kunstneriske dyktighet og gi hagen din et nytt utseende uten å få en spesiell loam plassert under neglene dine. Jeg vet at det har gjort meg veldig populær blant vennene mine. Bare se hvor glade de er!

Utskjærte mennesker
Linse: John S / Film: Inas 1969