Skip to content

Geranium under forstørrelsesglasset: planting, vanning og stell

24 de juni de 2021

Det er ikke første gang vi snakker om pelargoner men det gjør aldri vondt å sette fokus på denne planten med vakre blomster som er en av de store som er valgt til hager og balkonger.

Vi vet at pelargoner tilhører familien til Geraniaceae, og at det er mange varianter siden den består av omtrent 11 slekter med mer enn 400 arter. De tre viktigste sjangrene er Geranium, Erodium og Pelrgonium, sistnevnte den mest kultiverte i verden, og det er grunnen til at vi i dag vil vie oss til det.

Hemmeligheter for dyrking

Utover variantene av slekten Pelrgonium, deler disse pelargonene behovene når det gjelder dyrking. De trenger å vokse i miljøer med temperaturer opp til 25 ° C, i full sol og på ventilerte steder men ikke med veldig sterke utkast. Disse pelargoner de tåler ikke for lave temperaturer, under 15 ° C.

På den annen side trenger de en vanlig vanning slik at jorden blir fuktet. Når du merker at den tørker, er det på tide å utføre en ny vanning, dette i de varmeste månedene, fordi det er best å vanne rett og nødvendig om høsten og vinteren, og unngå at jorden tørker ut for mye.

Geraniums

Omsorg

Etter såing er det viktig fjern det øverste laget med jord fra tid til annen for å fjerne overflateskorpen og la planten absorbere vannet riktig, samt hjelpe det dypere underlaget å puste.

Det er anbefalt transplantere pelargoner hvert år og alltid om våren, fornye underlaget og dermed hjelpe planten. Når du gjør det, rister du av røttene for å fjerne alt det gamle underlaget og beskjærer av gjengrodde røtter med veldig rene sakser.

Geraniums

På den andre siden, fjern de tørre bladene med et saks rett før de møter stammen for ikke å skade planten og unngå angrep av parasitter.