Skip to content

Gloxinia, hvordan blir det tatt vare på det?

21 de juni de 2021

Gloxinia er en liten plante som er ideell å ha i en gryte som dekorerer det indre av hjemmet, enten i stuen eller på kjøkkenet. Det er veldig dekorativt, men også veldig krevende, og er at den har en tendens til å råtne veldig lett; noen ganger for mye.

Men vi må ikke bare kontrollere risikoen godt, men også temperaturene. La oss se hvordan du kan ha en sunn Gloxinia i lang tid, og hva du skal gjøre i tilfelle du blir syk.

Lilla gloxinia

Gloxinia, vitenskapelig kjent med navnet Sinningia speciosaDet er en tuberøs plante som kan (og faktisk må hvis vinteren faller under 10 ºC) leve innendørs. Det er veldig krevende, for selv om det trenger høy luftfuktighet, ikke spray bladene som de kunne råtne. Det er mye mer tilrådelig å legge boller med vann og små vannplanter rundt seg, og dermed skape et helt spesielt hjørne.

Likeledes er det også viktig at en plate plasseres under, når det vannes, og som fjernes etter 30 minutter. Vi vil vanne veldig av og til, alltid slik at underlaget tørker helt før vanning igjen.

Gloxinia

Hvis vi snakker om sykdommer, bør du vite at disse kan unngås hvis substratet forhindres i å bli oversvømmet. Men når soppene (de fra slekten Phytophtora er de vanligste), er dessverre den eneste løsningen å kvitte seg med planten ved å kaste den i komposthaugen. Når det gjelder skadedyr, har de en tendens til å angripe spesielt trips og bladlus, som løses ved å øke miljøfuktigheten og tørk bladene med gasbind eller en vattpinne fuktet med litt vann (nok til at du kan føle at den er våt, men ikke drypper).

Gloxinia er en veldig interessant blomstrende plante, tror du ikke?