Skip to content

Groovy Zoo Gardens

14 de april de 2021

Tannlegen min sa at jeg skulle overlate bambusen til elefantene.Santa Barbara Zoo’s gjennomgangsfugl har en Tarzan-filmstemning.Sørafrikanske aloes forbedrer løve- og giraffutstillingene.Tannlegen min sa at jeg skulle overlate bambusen til elefantene.Santa Barbara Zoo’s gjennomgangsfugl har en Tarzan-filmstemning.Sørafrikanske aloes forbedrer løve- og giraffutstillingene.Hvis du elsker hagearbeid, vil oppdage noen nye planter og få nye venner som forstår hvorfor du har skitt under neglene, hva med å melde deg frivillig i din lokale dyrehage? Mer om å tappe på moren til gartnerimoro på et sekund, men først en rask omvei …

Jeg var alltid takknemlig min tidligere nabo Janie, elefantanbudet i Santa Barbara Zoo, hadde ikke arbeidet med seg hjem. Fremgangsmåten til leiligheten hennes i andre etasje var ikke opp til hennes «medarbeidere» som dukket opp for en øl etter stengt.

Elefanter har tøffe tenner

Jeg tenkte på Janie – som siden har flyttet opp næringskjeden til San Diego Wild Animal Park – forleden mens jeg undersøkte en historie om landskapsarbeid i dyrehager. Jeg beundret Santa Barbara Zoo’s asiatiske elefanter da de strakte seg etter stilker av bambus og gigantiske paradisfugler, suspendert fra et ruvende paraplybelagt støttesystem. Måltidet deres hadde ikke reist langt. Disse munchiene ble kalt «bla» i dyreparkens språk, og ble høstet fra anlagte områder rundt eiendommen, og gjorde dobbeltarbeid, ikke bare som en stift i kostholdet til dyreparkens innbyggere (gorillaer og sjiraffer får andre «dibs»), men også som prydplanter som simulerer. av hvert dyrs opprinnelige habitat.

Den gigantiske kondorutstillingen var omgitt av innfødt California-vegetasjon, løvene av eksotiske sør-afrikanske aloes og andre urfolks sukkulenter. Å vandre gjennom den bregnerfargede, gratisflygende fuglen fikk stemningen til en Tarzan-film.

aviær

Jeg lærte også at frivillige spiller en stor rolle i å holde dyreparkens landskapsarbeid i toppform. En nylig serie med frivillige arbeidsgrupper utryddet invasive ikke-innfødte planter fra bredden av den nærliggende saltdammen og installerte passende innfødt vegetasjon. Disse frivillige får førsteklasses hagebrukstrening og får bygge vennskap med andre likesinnede hagearbeidere.

Løver og tigre og bare røtter!

Og det er ikke bare en Santa Barbara-ting. En rask skanning av nettsteder over hele landet avslørte et vell av programmer for hagearbeidere og ungdommer.

For eksempel er Little Rock Zoo alltid på jakt etter personer som har et sterkt engasjement for «kunsten å pleie med planter, blomster, frukt og grønnsaker.» Typiske oppgaver inkluderer vårplanting av trær, busker og sengeplanter, sommerblomstring vanning og høstklipping. De har også spesielle prosjekter som er ideell for hageklubber.

Sørafrikanske aloes

Cincinnati Zoo and Botanical Garden har et sjenerøst tilbud for lokale gartnere. Tidligere i år tilbød de en serie på 10 klasser som dekker design, utvalg av planter, vedlikehold, hagearbeid for dyrelivet, og hvordan man nærmer seg en hagesmak, undervist av Steve Foltz, direktør for hagebruk. Det ser ut til at de vil tilby serien igjen i 2012, så sjekk nettsiden deres for mer info.

Bortsett fra å involvere allmennheten i hagebruk, tar noen organisasjoner det et skritt videre. Zoo InternQuest-programmet ved San Diego Zoo er et syv ukers karriereutforskingsprogram for ungdomsskoler og seniorer. Gjennom læreplanen for hagebruk lærer studentene om de sjeldne og verdifulle plantesamlingene i dyrehagen, frøbankeprogrammer og får bevissthet om bevaring av truende habitater over hele verden.

Zoomazium ved Woodland Zoo i Seattle tar ideen om landskapsarbeid utover bare de estetiske fordelene, ved å designe og konstruere en LEED Gold-bygning [What is LEED?] som reduserer virkningen av avløpsvann med et 8.300 kvadratmeter grønt tak, plantet med 22.000 innfødte planter, noen av dem selvsåing for å redusere behovet for nyplanting.

Planlegg et besøk

Dyrehager har kommet langt siden dagene med fantasiløse, betong- og stålstangbur. De er i forkant av opplyst forvaltning, bevaring av habitat og ressurser og pedagogisk innsats som hjelper alle generasjoner å sette pris på skjørheten til planeten vi alle deler. Besøk ditt snart, og mens du er der, se om det er noen få botaniske underverk du kan finne et hjem til i din egen hage.

Pingviner og palmetre
Først trodde jeg dette var en vits. Så fikk jeg vite at Humboldt
pingviner befolker Nord-Chile og Sør-Peru,
der palmer gjør det bra.