Skip to content

Gul stripete orkidé (Palanthera ciliaris)

12 de juni de 2021

I furuskogene, skogene og våte enger i USA, dette dyrebar og sjelden stor orkide, som er blitt truet og truet.

Kjennetegn ved Palanthera ciliaris

Palanthera ciliaris er en flerårig eller epifytisk plante

Dette består av klynger av knallgule blomster til oransje med frynser, som hviler på en lang stamme og er preget av å ha en jordisk vane.

Er flerårig eller epifytisk plante, det vil si evig, noen ganger er det en klatrer. Reproduksjonssystemene (mann og kvinne) smelter sammen i en struktur som kalles kolonnen.

Blomstring skjer mellom sommer og høst, to til fire måneder. Noe senere kaster blomstene av og fjerner stammen. Fra det øyeblikket, en ny syklus begynner som kan vare fra fire til åtte måneder, slik at blomsterstangen igjen er kledd i orkideer.

Det ble beskrevet av botanikeren, naturforskeren og faren til økologien, den svenske Charles Linné, med et generisk navn som kommer fra gresk og refererer til «blomster med store, flate anthers.» Bevaringen avhenger av livet til treet som støtter det.

Blant de viktigste egenskapene til denne arten, fremhever den nektar sporen, som fengsler pollinerende insekter med sin myke og søte aroma. Merkelig i dette tilfellet er avhengigheten etablert med sommerfuglbestøver (Pipevine svalehale), som er ansvarlig for reproduksjon.

Også røttene (ovale tuberkler), skille den fra andre i sitt slag.

Trusler fra Palanthera ciliaris

De siste årene har denne blomsten vært til stede i skogene og i dens naturlige habitat, har blitt redusert av flere årsaker, hvor den viktigste er vilkårlig brann. Likeledes behandling av jord under høsting, sammen med praksis for landforvaltning, noe som ikke har favorisert deres varighet i miljøet.

Av denne grunn er det viktig å opprettholde et sunt økosystem, noe som gjør det lettere for pollinatorer å komme nærmere arten og stopp en prosess med utryddelse, som i fremtiden kan være nært forestående.

Nysgjerrigheter fra Palanthera ciliaris

Det er orkideer som trives i tørt terreng og til og med varianter med semi-akvatisk liv har blitt oppdaget.

De er verdenskjente for sine slående farger og rare skjønnhet. Det er mer enn 25.000 arter og spesielt i USA er det rundt 200 som vokser vilt i sine prærier, fjell, sump og skog. Den gule / oransje fargen på Palanthera Ciliaris smelter sammen med solen på de amerikanske stedene.

Denne planten var kjent siden antikken, til og med kinesiske dokumenter snakker om avlingene, det samme som grekerne, som innrømmet at de hadde medisinske og stimulerende egenskaper. Aztekerne brukte for sin del vaniljen til å smake på en kakaobasert drink, nå deilig sjokolade.

Palanthera ciliaris for å dekorere hjemmet ditt

Dekorer huset ditt med denne spektakulære planten, men før undersøker opprinnelse, habitat, kvaliteter og omsorg.

Det er vanlig for arter som disse, og når du kjøper dem i blomsterhandler eller barnehage, tar de med instruksjoner som lar deg identifisere slekten deres. Bevar det over tid og visuelt nyt sjarmen.

Tips for å nyte Palanthera ciliaris

Tips for å nyte Palanthera ciliaris

Plasser den der solen ikke skinner direkte og unngå sterke trekk som produserer et tidlig fall av blomstene sine.

Beskytt dem mot ekstreme temperaturer, (det er unntak).

I det spesifikke tilfellet med den gulblomstrede orkideen som vokser i fuktige omgivelser, reserver et passende sted i hjemmet ditt for vedlikehold.

Hvis du merker at planten utvikler seg og blomstrer sunt, må du ikke flytte den fra det opprinnelige stedet der du plasserte den. Det er viktig å tilby det forhold som ligner det i habitatet.

Ikke vann over det.

Bruk et soppdrepende middel for å forhindre at patogener som sopp, bakterier, virus og insekter angriper planten. Ja absolutt, vær forsiktig med blomstene.

Orkideen eller Orchidaceae av monocot-familien, preges av ekstravaganse av formene og det ekstraordinære mangfoldet av farger. Ikke for ingenting regnes det som en av de ti vakreste blomstene på planeten.