Skip to content

Hemmeligheter for å dyrke roser i en gryte

21 de juni de 2021

Hvis det er en latent drøm i mange av oss, er det å dyrke roser i vårt grønne område. Selv om du ikke har et stort område, er det alltid håp fordi noen varianter av rosebusk kan dyrkes i potter uten ulempe.

Ikke alle roser er like, og det er derfor noen er bedre tilpasset til å leve i mer begrensede forhold. Det er tilfellet med terrasserose busker, som er de mest brukte rosebuskene når de dyrkes i potter.

Terrasse rosebusk

Rosebusk i potter

Terrasserose busker får navnet sitt fra deres evne til å tilpasse seg containere og potter, uten å trenge en romslig jord for å vokse og utvikle seg fullt ut. Disse rosebuskene er små og i gruppen er dvergeroser og miniatyrroser som, selv om de har de samme behovene.

Selv om det er sant at når det gjelder voksende roser i potter universet er forkortet fordi du må velge de variantene som best tilpasser seg å leve under begrensede forhold, den gode nyheten er at innenfor gruppen av rosenbusker finnes det en rekke farger og former, med mulighet for å kombinere flere potter i for å samle en blandet gruppe roser som vil gi liv til terrassen eller balkongen.

I tillegg til å ta hensyn til hvilken type rosebusk som er valgt for dyrking, må du også være nøye med potten. Ikke alle er de samme, og du må velge de som er høye for å tilby planten nok dybde til at røttene kan utvides uten begrensning. Beregn alltid en gryte mellom 40 og 50 cm dyp, ikke mindre enn det. Jo mer plass, jo større er sjansene for at planten vil føle seg komfortabel.

Irrigasjon

Rose busker

Å ha vakker potte rosebusk, det er to gode bekymringer du må følge. Det første er å være nøye med vanning og være konstant med det. Terrasserose busker krever regelmessig vanning som skal øke om sommeren og avta om vinteren. I løpet av sommersesongen vil det være nødvendig å gjøre det daglig, med avstand til en vanning hver tredje dag om vinteren.

På den annen side, husk at plastpotter samler mer vann enn terracotta fordi materialet ikke er porøst, og det er derfor det ikke fordamper så raskt, avhengig av type potte vil vanningen være mer eller mindre hyppig .

Hva mer, planten trenger en næringsrik jord, og det er derfor det er viktig å betale en eller to ganger i måneden med en spesiell gjødsel for rosebusk. Hvis du velger banen for økologi, velger du en organisk kompost basert på støp av guano eller orm.