Skip to content

Henbane

3 de juni de 2021

De henbane Det er en av plantene som har vært assosiert med magi og hekseri siden antikken. Det faktum å vurdere denne typen planter med magiske egenskaper forårsaket forfølgelsen ved å betrakte dem som allierte av djevelen selv. I dag vet vi at mennesker har vært i stand til å dra nytte av disse giftstoffene siden de har giftige elementer. Imidlertid har de blitt utnyttet for å bruke bedøvelsesegenskaper og for å forårsake endringer i bevissthetstilstanden. Det er to hovedarter av henbane: svart og hvitt.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg om alle egenskapene, egenskapene og bruken av henbane.

Hovedtrekkene

svart henbane

Vi snakker om en plante som i eldgamle tider var relatert til magi og hekseri. Dette er på grunn av dets giftige egenskaper. Og det er at den har høye toksisitetsaktive prinsipper som tjener til å beskytte seg mot planteetere. De fleste plantene som var relatert til mafiaen tilhører Solanaceae-gruppen. De aller fleste av disse artene tilhører en familie som adoptert som en defensiv form med aktive komplekser med høy toksisitet. Mange relaterte det til myter der det ble sagt at det bare oppsto på kirkegårder og mystiske steder. De ble også sagt å ha magiske egenskaper.

For å oppdage mange mysteriumelskere, bare for å si at dette er normale planter. Forskjellen fra andre arter er at de tilhører en gruppe ruderalplanter. De har en klar preferanse for å vokse på steder som er relatert til menneskelige aktiviteter. På et sted hvor store mengder avfall, rester osv. Akkumuleres. Som for eksempel i åpne felt, felt, marginale områder, veier og byer, vil henbane vokse lett.

Typer henbane

Vi skal nå snakke om de forskjellige typene henbane som er mest kjent.

Hvit henbane

Hyoscyamus albus

Dens vitenskapelige navn er Hyoscyamus albus L. og den tilhører familien Solanaceae. Utvalget av den hvite henbanen er i Middelhavsområdet. Som vi har nevnt tidligere, er det en art med en tendens til å vokse på steder relatert til menneskelig aktivitet. Av denne grunn finnes dens habitat i områder med vegger, dumper, veier nær jordbruksområder etc. Oppsummert kan det sies at habitatet til den hvite henbanen er på steder der det er høy overflod av nitrogen.

Det er en slags toårig med stengler dekket av lange, myke hår. Hvis gode forhold vokser, den kan nå en halv meter i høyden. Bladene er petiolate og har snitt i kantene. Blomstene er ordnet i form av grupper med tette blomsterstander. Disse blomstene har en lysegul farge med den indre delen som er lilla.

I Solanaceae-gruppen er det ikke bare planter som har vært relatert til kvinner og magi. Det er også planter som er ufarlige som poteter og tomater. Innenfor denne gruppen er det en annen mye farligere som er kjent under navnet black henbane. Denne siste arten er preget av å ha en høy konsentrasjon av giftstoffer som kan føre til forstyrrelser i sentralnervesystemet. Vi vil se egenskapene til den svarte henbanen nedenfor.

Navnet på henbane stammer fra latin Belenus. Belenus er en gallisk gud som denne planten ble innviet til som gallerne forgiftet pilene med. Ikke alt relatert til denne planten er negativt, siden det tidligere ble oppdaget en bruk for å bedøve pasienter som skulle opereres før kloroform ble oppdaget.

Svart henbane

svarte henbane blomster

Det vitenskapelige navnet på denne planten er Hyoscyamus niger og har uregelmessige blomster. Hvis den vokser under gode forhold, kan den nå høyder på mellom 90-100 centimeter. Den har fem kronblader som er festet til hverandre. Den har en gulbrun corolla med lilla nerver. Denne corolla er generelt traktformet med en mørk hals. Den har fem kelkblader som også er samlet og kalyxen er klokkeformet. Nevnte kalyx er mer hovent i frukten med herdede lapper i form av torner.

Når det gjelder bladene, er de av alternativ type og petiolert i form av en rosett. Stengelblader som ikke har petiole, klemmes til samme stamme. Frukten av denne planten er en kapsel som vedvarende er inkludert i kalyxen. Som vi har nevnt tidligere, har disse plantetypene et økosystem og et habitat relatert til menneskelige aktiviteter. Derfor ser vi at habitat vanligvis er relatert til ledige tomter, veikanter, hager, felt, gårdsplasser, ruiner, havner, møller, kirkegårder, etc. Det vil si alt der det finnes høye nivåer av nitrogen på grunn av menneskelig aktivitet.

Den svarte henbanen er en tykk hårete, klebrig, toårig plante. Den har en direkte stamme og er noe fetid. Dette betyr at det lukter vondt. Vi vet at den har en stor mengde gift siden den inneholder alkaloider med en lammende effekt på muskelsystemet. Dette er grunnen til at denne planten gjennom historien har blitt brukt til å lindre tannpine og øreverk. Siden middelalderen har det blitt brukt som et narkotisk middel i forskjellige operasjoner.

Vi kan ofte finne den svarte henbanen i nærheten av gamle boliger og forter. Frøet kan forbli levedyktig i lang tid. Det er en tilpasningsmekanisme for å kunne overleve forskjellige miljøer og skape nye tilpasninger på lang sikt. Når vi graver jorden, er de i stand til å spire hvis de finner de ideelle forholdene. I spireåret kan planten produsere en rosett av blader. Når du har laget alle bladene dine, er året du begynner å lage blomster. Når blomstene har vokst, vil de rosettformede bladene allerede være visnet.

Som du kan se, er det planter med all historien bak seg relatert til hekseri og magi. Med vitenskapens fremgang har det imidlertid vært mulig å bruke giftige stoffer til medisinske formål. Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om henbane og dens viktigste arter.