Skip to content

Hollyhock care

14 de juni de 2021

Stokkrosen eller det kongelige malva, som det også er kjent, er en plante som kommer fra Middelhavet, som tilpasser seg veldig godt til marine hager og som er utsatt for salt, for å gi oss veldig intense blomster gjennom hele sommeren.

Vanligvis er vi veldig vant til å høre om stokkros plante spesielt for å bruke den i infusjoner eller i poultices.

Kjennetegn på stokkrosen eller det kongelige malva

Kjennetegn på stokkrosen eller det kongelige malva

I den nedre delen er stokkros en av plantene som brukes ofte på grunn av sin smertestillende effekt. Likevel, Royal Malva eller bedre kjent som stokkrosk eller kongelig lilla er også en av variantene av planter som er klare og uten effekt for dekorativ bruk.

Stokkrosen tilpasser seg veldig bra, selv om den finnes på ufruktbare steder, er det derfor ikke nødvendig å ha en jord spesielt næringsrik. Fordi dette er en middelhavsplante, kan vi bruke den til og med i hager i maritime områder uten å måtte bekymre oss for saltholdighetsproblemer eller veldig intens varme.

Hvis det oppstår at jorden er veldig tørr, er det best å vann som er veldig rikelig, men tar i betraktning at vi bare vil gjøre dette hvis tørken varer lenger enn normalt.

Stokkrosen er også en utmerket plante som kan være veldig nyttig for å kutte vinden, dette på grunn av dekslene som er i luften eller på samme måte i områder der klimaet er tilstrekkelig fuktig.

Stenglene til denne planten er ganske lange og samtidig veldig høye, mens blomstene er veldig store. Ved første øyekast minner stokkrosen oss om noe ødelagt, men er perfekt spesielt når vi ikke trenger å beskjære eller ta noen veldig definerte kutt.

Det kongelige malva det er en plante som foretrekker steder som er varme og at de samtidig er beskyttet, selv i blomsterbedene som er solrike og spesielt de som er utsatt for sollys.

Det er også et utmerket alternativ for å dekorere veggene våre som er litt bare om sommeren og veldig vanskelig å kurere med andre typer arter litt mer klassiske, for å være redd for fuktighet.

Jord og gjødsel

Når det gjelder hvordan man så denne planten, stokkrok skal plasseres i jord som er fullbearbetet. Selv om det ikke er nødvendig å legge til flere produkter som gjødsel eller noen form for naturlig gjødsel.

Hvis underlaget er veldig tungt og samtidig klumpete med stillestående vann, er det vi kan gjøre legg mye elvesand, siden den renser i middels partikkelstørrelse, noe som drenerer veldig.

Reproduksjon av stokkrosen

Hvis vi har plantet kongelig mallow det siste året, Vi kan også gjøre en liten beskjæring, spesielt i grenene der knoppene begynte å åpne seg. På denne måten omorganiseres det i hagen og hvor vi skal plassere planten, i et litt mer komplett og kompakt rom.

Reproduksjon av stokkrosen

Hollyhock er en plante som kan reproduseres ved hjelp av frø, selv om det også kan gjøres raskere gjennom semi-treaktige transplantater.

De små transplantatene kan dreie seg om 10 til 15 centimeter lang og de skal samles når våren er i ferd med å slutte og senere organiseres i krukker blandet med sand og torv.

Når det gjelder de yngste transplantatene, vi kan også bruke veiledere for å hjelpe oss med vekst og utvikling av grenene til denne planten gjennom årene, hovedsakelig når det har å gjøre med en busk eller litt gamle prøver som undergraves når blomstringen er veldig begrenset og faktisk har en veldig kort levetid.