Skip to content

Hovedblomsterløk, del to

25 de juni de 2021

Litt etter litt slutter vintersesongen, og den gir vei til våren. Selv om det fremdeles kan være frost noen steder på den nordlige halvkule, er det normale at temperaturene begynner å stige litt, og vi ser flere og flere blomster i hager og selvfølgelig i åpne felt.

Det er derfor det er veldig mulig at det som kalles vårpærer; det vil si de som er plantet i slutten av februar eller begynnelsen av mars, og blomstrer i sommersesongen. I dag har vi valgt ut de vakreste og også de som er lettere å dyrke.

Lillium

Lillium

De Lillium, bedre kjent som Azucena eller Lirio, er distribuert over store deler av det europeiske og asiatiske kontinentet.

Det er en veldig dekorativ pæreplante, som kan nå en omtrentlig høyde på en meter, og hvis blomster kan ha forskjellige farger (de kan være en farge, to, kombinert med flere farger, …).

Lillium martagon

De Lillium Det er en veldig takknemlig pæreform, som utvilsomt vil gi deg stor tilfredshet, siden vi kan ha den i en gryte eller i hagen.

Den motstår lett frost uten problemer.

Amarillys

Rosa amaryllis

De Amaryllis Det er en plante hjemmehørende i Sør- og Mellom-Amerika og Karibien. Han har ingen preferanser for noen type terreng. Det finnes i fuktige eller tørre skoger, til og med i savanner.

Den kan nå en høyde på 60 cm, men i dyrking overstiger den vanligvis ikke 40 cm. Fargen på blomstene varierer fra hvitt til rødt, gjennom rosa, eller kombinerer flere farger.

Amaryllis

I gryte anbefales det sterkt å bruke et underlag som ikke har en tendens til å komprimere, som er sammensatt av -for eksempel perlit, siden Amaryllis frykt for vannlogging. Pæren kan råtne og bli sopp.

Til tross for tropisk opprinnelse, tåler den mild frost hvis den er skjermet.

Begonia

Begonia hiemalis

De Begonia det er kanskje en av de mest populære løkplanter på grunn av lave kostnader og enkelt vedlikehold. Det er hjemmehørende i det amerikanske kontinentet.

Det er en slekt av pæreplanter som omfatter et stort antall arter. Noen kan nå en meter i høyden, mens andre er bare 20 cm høye. Fargen på bladene og blomstene varierer også veldig hos hver art.

Begonia pendula

I dyrking har de vist seg å være veldig motstandsdyktige planter. De egner seg for nybegynnere på grunn av deres enkle pleie.

Den motstår ikke sterk frost.

Agapanthus

Agapanthus inapertus

De Agapanthus det er en fantastisk plante. Innfødt til det afrikanske kontinentet, selv om det er pærete hvis været er bra … bladene vil oppføre seg som stauder, det vil si at de ikke vil dø.

De kan nå en omtrentlig høyde på 30 cm, selv om blomsterstilken kan nå 60 cm. Blomstene kan være hvite eller blå.

Agapanthus

Du kan ha den i en gryte uten problemer, eller i hagen plantet i grupper rundt – for eksempel – et tre.

De motstår tørke ganske bra når de først har etablert seg i bakken og lett frost.

Canna

Canna indica

Vi avslutter denne listen med en pæreformet som skiller seg ut alene Canna. Den er distribuert over det amerikanske kontinentet, spesielt kan vi finne den i Mellom-Amerika.

Det er enormt takknemlig og veldig dekorativt, både for bladene, som kan være grønne eller med rødlige toner, og for blomstene i forskjellige farger. Den kan nå en meters høyde.

Canna

Hva kan sies om denne planten? Selv om det ikke er veldig godt egnet til pottebruk, kan det oppbevares i planter og / eller hager.

Den motstår lett frost, og har vanligvis ikke skadedyrsproblemer.

Hvilken likte du mest?

Mer informasjon – Hovedblomsterløk, del en