Skip to content

Hva du skal bruke som et ”trellis” for en klatrerose

15 de februar de 2021

Paul Noel. En nydelig klatrerose tilgjengelig fra mine gode venner på EuroDesert Roses.
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesPaul Noel. En nydelig klatrerose tilgjengelig fra mine gode venner på EuroDesert Roses.
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesJeg fikk et spørsmål her om dagen fra en av våre lesere som sa at de skal dyrke en klatrerose på et skråtak. De planlegger å dyrke rosen opp på siden av huset og deretter på taket der den skal spres. Jeg tror dette blir vakkert og håper de sender bilder!

Spørsmålet deres var hva slags ”espalier” de skulle sette på taket for å feste rosen til. Skal de bruke wire, en trellis eller noe annet. Svaret på det er veldig enkelt. Bruk hva du vil som passer til estetikken i hagen din, eller i dette tilfellet huset, men husk noen få enkle regler.

Prøv å sørge for at den holder rosen noen få centimeter unna overflaten bak den. Når solen treffer overflaten, kan den virkelig varme den opp og potensielt brenne rosen. Også i dette tilfellet er det bra å ha litt luftsirkulasjon bak rosen. I tillegg til at bladene faller, kan du fjerne dem bakfra med en blåser eller til og med en vannstrøm.

Å bruke materialer som smijern kan være en eksplosjon på grunn av designmulighetene. Hvis du vil bruke andre former for metall, er det også greit, men sørg for at de ikke blir veldig varme når solen baker dem, da de da vil brenne rosene.

Denne siste er veldig viktig. Når du binder stokkene på strukturen, må du sørge for at de alltid holdes på forsiden. Du tenker kanskje ikke på det nå, men på et tidspunkt må du male overflaten; eller i tilfelle taksingel. Hvis rosestokkene holdes på fronten av strukturen, er alt du trenger å gjøre å løsne den, legge den av til siden, gjøre om overflaten under og binde rosen på igjen. Hvis stokkene er bak strukturen, må du hacke på rosen for å trekke den bort.

Da jeg hadde mitt rosenvedlikeholdsselskap i Los Angeles for mange år siden, møtte vi dette med en Cecile Brunner klatrerose. Det var to etasjer høyt og huset måtte males. Vi ønsket ikke å kutte den ned til 6 meter høy fordi det ville ta år å komme seg. Heldigvis hadde vi trent den til fronten av strukturen. I stedet trimmet vi tilbake det vi kunne (som sidene), bandt et tau rundt toppen av det, løp tauet til en tregren omtrent 30 «fra bakken rett overfor rosen, og lente det bort fra huset ved hjelp av grenen. som en støtte. Den 30 «høye rosen «svevde» der ganske fornøyd mens arbeidet ble utført, og når den var ferdig la vi den bare opp mot huset og bundet den inn. Den savnet aldri et slag.

Så la fantasien løpe løpsk med hva du bruker, men husk bare de enkle reglene, så vil du ha det bra

Glad Roseing
Paul