Skip to content

Hva du skal gjøre for å ta vare på blomster

14 de juni de 2021

Elsker du blomster? De er uten tvil veldig blide, med så livlige farger. I tillegg, med et grunt rotsystem, kan de dyrkes i potter gjennom hele livet, enten alene eller i grupper. Derimot, du må vite noen få ting for å få dem til å se perfekte ut.

Og jeg skal snakke med deg om det: hva du skal gjøre for å ta vare på blomstene.

Sett dem i et lyst område

Røde nelliker anlegg

Generelt liker alle blomster å være i et område der de kan bli utsatt for solstrålene, med unntak av begonier, hortensiaer, kameliaer og azaleaer, og til og med trenger disse også litt lys for å kunne åpne fullt. Faktisk vil du ikke finne blomster i områder med total skygge.

Enten det er geranium eller en nellike, det er viktig at det er i et lyst område i hagen (eller hjemme).

Vann regelmessig

Blomstrende planter er plantevesener som må vannes regelmessig, spesielt når de er i blomst. Men du må gjøre det bra, det vil si å unngå vannlogging, siden ellers ville røttene råtne raskt. En måte å unngå det på vanne potten og veie den etter noen dager: Siden våt jord veier mer enn tørr jord, kan denne forskjellen i vekt tjene som en veiledning.

Gjødsle dem innimellom

Abonnenten er nødvendig slik at de kan produsere flere blomster enn vi først skulle tro at de ville få. Gjødsel rik på fosfor og kalium, som guano, de vil være vår beste allierte 😉. Selvfølgelig må du lese instruksjonene som er angitt på emballasjen.

Fjern tørre blader og visne blomster

Ikke bare for å gjøre dem pene, men også for å unngå skadedyr og sykdommer. Du må kutte de tørre bladene og de visne blomstene slik at sopp og parasitter ikke skader våre elskede planter., siden på denne måten kan de fortsette å puste og fotosyntetisere uten problemer.

Tenkte

Var det interessant for deg? 🙂