Skip to content

Hva er betydningen av den hvite liljen

16 de juni de 2021

Liljen er en av blomstene som representerer en av de eldste symboler som kan eksistere og er det i det som er gresk mytologi, det er mange kommentarer om ham hvit lilje. Også kristendommen nevner og besitter den hvite liljen som en symbol som er knyttet til Jomfru Maria.

Vanligvis er dette en blomst som er i stand til å formidle gode varsler. Dens enkelhet og renheten av kronbladene er knyttet til et godt liv og mye ro.

Nøkkerose

Hvis du vil vite mer informasjon om betydningen at denne vakre blomsten har, i denne artikkelen kan vi forklare mer detaljert alle dens symboler og hva som er feiringer og seremonier mest slående der den hvite liljen brukes.

Som vi allerede har nevnt, den hvite liljen det er en ganske enkel blomst, dette er fordi formen er sammensatt mellom omtrent tre og fire kronblader som har langstrakt utseende og som sammen har en form som ligner på en trompet omgitt av langstrakte pistoler som er dekket av pollen.

Det er en blomst som er ofte knyttet til fruktbarhetMen selvfølgelig ikke bare noen utvalg av liljer, de som er hvite er vanligvis blomster som knytter seg til mødre som er førstegangs eller nybakte mødre. For dette er det en av grunnene til at i et stort antall bryllup vi kan se disse blomstene, som gir varsel for en utmerket fremtid for paret og gi mening at en ny familie har blitt opprettet.

Betydningen av den hvite liljen hos menn

Dette skyldes formen på pistilene og det faktum at de representerer en del av blomsten som er i stand til å produsere pollen, er grunnen til at hvite liljer er knyttet til mannlig seksualitet.

Liljen er det en blomst som symboliserer stor erotikk, men samtidig er det noe ganske elegant. Dette er grunnen til at når vi gir en hvit lilje til en mann, betyr det at vi ville være det. sammenlignet med en Adonis eller med en figur som representerer mannlig skjønnhet.

Betydningen av liljer i drømmer

Hvis i et øyeblikk vi drømmer om hvite liljer, det betyr at det er et varsel som gir lykke.

Hvis det skjer at vi i drømmen ser ut til å observere en lilje, betyr denne typen bilder i en drøm at vi får det stor sjanse for suksess.

Betydningen av den hvite liljen i religioner og mytologier

Gresk mytologi forteller oss at den første hvite liljen ble født fra det som var Heras morsmelk.

Dette var en blomst som var knyttet til den feminine delen av gudinnen, at han var i stand til å beskytte familien.

Mye senere, i kristendommens religion den hvite liljen var knyttet til klarhet, det vil si med omsorg for andre, uskyld og også fromheten som var knyttet til jomfruen. For øyeblikket fortsatt representerer et symbol på renhet, følelsen av kjærlighet og omsorg i det øyeblikket den blir gitt.

Hvordan brukes den hvite liljen i feiringer?

Fred lilje blomst

I tilfelle feiringer som refererer til et øyeblikk av forpliktelse, har hvit lilje, med grunnen til å kunne styrke et positivt varsel om prosjektet, og som et eksempel kan vi nevne at ved bryllup er det i en blomst som den brukes mye i brudens bukett.

Hvis denne blomsten blir gitt i gave, betyr det at et løfte eller representerer lykke for et nytt prosjekt.

Den brukes også ganske mye ved dåp eller når babyen blir født, denne blomsten i disse tilfellene i en lykke til symbol for nytt liv som akkurat ankom.