Skip to content

Hvordan er multiplikasjonen av liljen?

3 de juni de 2021

Liljer er en av de vakreste løkplanter om våren og sommeren. De produserer store, fargerike og muntre blomster som kan kuttes og oppbevares i en vase i flere dager. De er så elskede at vi vil at du skal glede deg over dem år etter år uten å måtte kjøpe igjen, det er derfor vi skal fortelle deg det hvordan er multiplikasjonen av liljen, som er det andre navnet de får 🙂.

Så du vet allerede, lære å skaffe nye eksemplarer av både frø og pære følger våre råd.

Hovedtrekkene

Hvite blomster

Liljen er en type urteaktig plante som tilhører liljefamilien. Det var opprinnelig fra de arabiske landene, men over tid har det spredt seg over hele Asia, Europa og resten av kontinentene. I dag har det distribusjonsområdet spredt over hele verden. Den har større tilstedeværelse i områder med temperert klima.

Arbeidsledigheten til dette anlegget er delt i to. Den ene delen er formet som atomer eller pærer og vokser under jorden. Fra denne pæren ser vi at røtter og fremtidens barn til planten er løsrevet. Den andre delen som inneholder planten er utviklet oppreist på overflaten. Hvis de vokser under gode forhold, kan den nå to meter i høyden. Lanceolate-formede grønne blader spirer fra denne planten, og i endene ser vi at de utvider seg og danner en bukett med vakre blomster. Det som er mest etterspurt av denne planten er dens vakre blomster.

Blomsten er hermafroditt, så den har både stamen og pistil. Denne blomsten består av 6 kronblader med lik form, men de er ordnet uavhengig av hverandre. Syndene har nektar som åpner for å danne en stjerneformet trompet med spissene buet tilbake. Det er blomster i mange farger, og de varierer avhengig av arten vi behandler. Det er et stort utvalg av liljer. Den mest symbolske av alle har det vitenskapelige navnet Lilium candidum og den er hvit og elegant. Det er et symbol på renhet, majestet og sann kjærlighet. Det er en av de mest etterspurte siden den har en mye høyere ornamental verdi.

Liljedyrking

lilje

Liljen har ikke bare en unik skjønnhet, holdbarhet, men er også lett å dyrke. Blomstene til denne planten brukes til dekorasjon både innendørs og utendørs. Den brukes til å lage vakre blomsteroppsatser og til å lage den tradisjonelle brudebuketten. Liljeartene som oftest handles er Lilium candidum, Lilium amabile, Lilium cernnum og Lilium Martagon.

For å lære mer om dyrking, ser vi at tiden på året hvor liljepærene plantes er om høsten. For at de skal trives godt, bør pæren dekkes til nok jord og plasser den på en dybde på omtrent 2 eller 3 ganger størrelsen på pæren. Disse pærene foretrekker en jord som helst har en sur sammensetning, og det anbefales å gjødsle den med gjødsel. Minimumsavstanden slik at liljen ikke har noen form for konkurranse om ressurser med ledsagerne, er det nødvendig å la være minst 20 centimeter. På denne måten vil de kunne utvikle seg under gode forhold.

Når det gjelder miljøforhold, foretrekker kule steder, men ikke for kaldt. Det anbefales å la det være på et sted der det kan ha litt sol. Jorden må holdes fuktig, men ikke oversvømmet. Derfor må vanningene være hyppige, men ikke rikelige. Det er interessant å legge mineralgjødsel fortynnet i vann av vanning hver 15. dag fra utseendet til de første skuddene. Når du har kommentert blomstringstiden, trenger du ikke lenger å tilsette gjødsel.

Liljer har samme stell uansett om vi legger dem i en gryte eller i hagen. Disse bryr seg om å være like, så lenge vanning, lys og skyggeforhold kontrolleres. Du må være forsiktig med denne planten, da den kan bli angrepet alvorlig av bladlus, trips og edderkopper. Disse og insektene spiser bladene og overfører sopp, virus og bakterier. Derfor er det viktig å ta vare på alle næringsstoffene i jorden og vanningsvannet. Om nødvendig er det nødvendig å bruke en slags insektmiddel.

Hvordan multiplisere liljen med frø?

multiplikasjon av lilje

For å få liljen til å produsere frø er det veldig viktig at du har minst to planter som for tiden er i blomst. I så fall, du må føre en liten børste gjennom beholderne, først til den ene blomsten, deretter til den andre, og gå gjennom den første igjen. Dette er det som kalles kryssbestøvning og vil hjelpe dem alle til å gjødsle. Gjør det slik til blomstene tørker, og danner frukten du ser på bildet til høyre.

Når de er tørre, kan du kutte den med saks, åpne den og så frøene i en såbed. Som sådan kan du faktisk bruke hva som helst: en blomsterpotte, en frøplante, glass yoghurt, melkebeholdere, … Men ja, hvis du velger å bruke beholdere som har vært til spiselige produkter, må du rense dem med vann og lage et hull for dem. vanndrenering. Fyll dem deretter med universelt voksende medium blandet med 30% perlit og dekk frøene med et veldig tynt lag med jord.

De vil spire på ikke mer enn to måneder mens de er i halvskygge.

Hvordan multiplisere liljen med pærer?

En raskere måte å få nye lilje- eller liljeprøver på er å multiplisere dem med pærer. For å gjøre dette er det du må gjøre å la dem være på samme sted etter blomstring, da dette gjør at planten kan produsere det jeg liker å kalle «pærer». Disse pærene de kan skilles fra moderplanten etter omtrent 3 måneder regnet fra når blomsten stammer. For å gjøre dette må du bare trekke ut lilium fra potten, fjerne jorden og skille forsiktig de små pærene med noen røtter.

Til slutt vil de bli plantet i nye potter eller i hagen. Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om multiplikasjon av liljen.