Skip to content

Hva er betydningen av lotusblomsten

22 de juni de 2021

Har du noen gang lurt på hva er meningen med lotusblomsten? Det er en veldig vakker blomst, en av de mest etterspurte å ha i dammen i hagen vår. Men hvorfor? Dens skjønnhet er ubestridelig, men hva ligger bak de vakre kronbladene?

Du finner disse og andre svarene her, i denne artikkelen dedikert til et av vakreste vannblomster som vi kan finne i naturen.

Gul lotus

Lotusblomsten er synonymt med åndelig renhet. Faktisk er det veldig vanlig at buddhister forbinder denne blomsten med Buddha selv, siden han, som vi vet, nådde opplysning, etterlot seg alle ønsker og løftet sin ånd. Det er en buddhistisk legende som sier at når Buddha tok sine første skritt som barn, blomstret lotusblomstene. Således er lotus i mange asiatiske folk et hellig blomst og derfor beskyttet.

Hvis vi snakker om den klassiske litteraturen til mange asiatiske kulturer, ser vi hvordan lotusblomsten er representasjonen av eleganse, den fullkommenhet, den renhet bølge Nåde. Dessuten har hver farge en annen betydning. For eksempel:

  • Rosa lotus: er den som er knyttet til Buddha. Det er den høyeste representasjonen av åndelig høyde.
  • Blå lotus: det er symbolet på visdom og kunnskap.
  • Hvit lotus: representerer perfeksjon av ånd og sinn.
  • Rød lotus: uskyld og hjertets opprinnelige natur er assosiert med denne dyrebare blomsten.

Nelumbo nucifera cv Kinrinren

Så nå vet du, velg din lotusblomst (eller blomster) i henhold til dens betydning for å ha en veldig spesiell dam. Å, og forresten, visste du at blomstene hennes er duftende med en behagelig aroma? Uten tvil vil de få hagen din til å se spektakulær ut.

Kos deg med plantene dine sammen med dine kjære mens lotusblomsten har ansvaret for å hjelpe deg forbli rolig og se livet rolig.