Skip to content

Hva er blomstene som blomstrer om sommeren?

22 de juni de 2021

Ikke gi opp en fargerik hage denne sesongen. Selv om det er sant at vi i mange lokalsamfunn lider under konsekvensene av tørken som er typisk for disse månedene, dette betyr ikke at du ikke kan ha et paradis fullt av vakre blomster.

Du vil vite hva er blomstene som blomstrer om sommeren? Det er mange flere enn du kanskje forestiller deg. Se se …

Agapanthus

Agapanthus

De Agapanthus De er vakre stauder med blomster, blå eller hvite, avhengig av sorten, vil vises veldig snart: i juli-august, når det er varmere. Med en høyde på mindre enn 60 cm er de ideelle for veldig varmt klima og lite nedbør. De vil se bra ut selv i en gryte.

Antirrhinum

Antirrhinum

De Antirrhinum De er toårige blomster, det vil si at de fullfører livssyklusen på to år, hvis blomster er veldig nysgjerrige og som en konsekvens veldig prangende. Den vokser til en høyde på rundt en meter, og de er utmerket for de hjørnene i hagen hvor eksponering for solen er direkte.

Crocosmia

Crocosmia

De Crocosmia Det er en pæreplante med en vakker rød blomst, som du kan ha i hagen din sammen med andre blomster. Den er opptil 125 cm høy, så det anbefales å plante pæren direkte i bakken mot slutten av vinteren.

Digitalis

Digitalis

Hva jeg skal si om Digitalis? Helt siden jeg først så dem i en dokumentarserie av naturforskeren David Attenborough, har jeg blitt forelsket i disse blomstene. Planten oppfører seg også som en halvårlig, og med en høyde på en meter sammen med sine vakre blomster, vil de gjøre at den tempererte hagen din ikke har noe å misunne våren.

Gazania

Gazania

De Gazanias De er livlige blomster som dyrkes i store deler av verden, ikke bare for lite vedlikehold, men også og fremfor alt for blomstene sine. Disse åpner med solen og lukkes ved solnedgang. Det er flere farger: gul, hvit, tofarget … Du kan kjøpe noen få og plante dem sammen, på en slik måte at du danner et spektakulært blomsterbed.

Lobelia

Lobelia

De Lobelia Det er en kortvarig flerårig plante som vokser til en høyde på 20 cm. Blomstene vises gjennom hele planten, noe som gjør det til et veldig vakkert lilla-blått teppe.

Phlox

floks

Har du noen gang sett blomstene på Phlox? De har en viss likhet med Hydrangeas, ikke sant? Det er en livlig, fuktighets- og solelskende plante som vil blomstre langt inn i høst.

Tagetes

Tagetes

Vi avslutter denne listen med Tagetes, veldig dekorative årlige planter. De har en høyde på ca 20-30 cm, og veldig vakre blomster som har to farger, som de du ser på bildet over.

Det er vanskelig å velge en, men … har du en favoritt?