Skip to content

Hva er de best luktende blomstene?

17 de juni de 2021

Det er noen planter som ikke bare fengsler oss for deres skjønnhet, men også for den duftende og søte duften av blomstene sine. Den lukten som beruser deg hver gang du nærmer deg dem om morgenen, er så hyggelig at det ser ut til å hjelpe deg med å starte dagen bedre.

Men, Hva er de best luktende blomstene? Selv om det er flere, har vi valgt de 5 beste for deg slik at du kan nyte hagen eller terrassen din.

Roser

Rosa rosebush

Rosenbusker er de mest dyrkede buskene i alle typer hager. De vakre og store blomstene forblir åpne i flere dager, og når de visner, spirer de nye gjennom hele våren og sommeren.. Det er en utrolig plante som trenger vanlige vanninger og en lysutstilling som du enkelt kan ha et rom med en fantastisk aroma med.

Jasmin

Jasminum multiflorum i blomst

Jasmine er en klatrer som produserer hvite blomster om våren og spesielt om sommeren, veldig aromatisk. Den liker å bli beskyttet mot direkte sol, og da den i tillegg til å ikke vokse mye (ikke mer enn 5 meter) tåler beskjæring godt, er den perfekt å ha både i potter og i små hager som ikke utsettes for direkte sollys.

Freesia

Freesia blomster

Freesia er en løkplante som plantes om høsten slik at den kan blomstre om våren. Blomstene er gruppert i blomsterstand med opptil ti blomster i veldig muntre farger og med kronblad som de avgir en veldig, veldig behagelig lukt. Uansett om det er i solen eller i halvskygge, er det en veldig interessant plante som bare trenger regelmessig vanning, og forhindrer at jorden tørker ut.

Plumeria

Frangipani eller Plumeria i blomst

Plumeria eller Frangipani er en busk eller et lite tre av tropisk opprinnelse som vokser opp til 3-4 meter i høyden. De fantastiske blomstene dukker opp om sommeren, når temperaturene er høye. Det trenger et mildt klima for å leve og et underlag som drenerer godt, for eksempel svart torv blandet med perlit i like store deler. Variasjon Plumeria rubra var. acutifolia Det er den som best motstår kulde, ned til -2 ° C hvis det er kort tid.

Kjenner du noen andre blomster som lukter veldig bra?