Skip to content

Hva er lilla blomstrende planter?

4 de juni de 2021

Lilla er en veldig slående farge og full av mening, så mye at flere og flere mennesker blir tiltrukket av blomster av denne fargen. De siste årene er det blitt assosiert med femininitet, men en gang var det adelens favoritt; uansett hva det betyr, lilla planter er veldig interessante å ha i hagen.

Oppdage hva er de 12 vakreste lilla blomstrende plantene.

I tillegg til lavendel, en veldig populær busk og veldig lett å dyrke, som du kan ha i veldig tørre klima takket være den imponerende evne til å tåle lange perioder med tørke, det er andre planter jeg vil introdusere deg for. De er som følger:

Sommerfuglbuske

Sommerfuglbusken har lilla blomster

De Buddleja davidii, som kjent for botanikere, er det en løvfellende eller halvløvende busk som vokser til en høyde på 2 til 3 meter. Det er en plante som produserer blomster i blomsterstander i varierte farger: rød-fiolett, rosa, blå, lilla og også syrin, veldig attraktiv for sommerfugler. Dessverre, det er en invasiv art i Spania, inkludert i den spanske katalogen over invasive arter, og dens besittelse og handel er forbudt.

Veggblomst

Veggblomsten har lilla blomster

De Matthiola incana Det er en flerårig urteaktig plante, selv om den kan være årlig hvis det registreres moderat frost og når en høyde på 20 til 80 cm. Den danner en rosett av lansettformede, grønne blader, og hvite, rosa, fiolette eller lilla blomster blomstrer om våren. Sett den i full sol, og nyt.

Freesia

Fresiaer er pæreformede som har lilla blomster

Freesia eller francesilla er en urteaktig plante hvis bladene spirer fra en knoll (et organ som ser ut som en pære). Den blomstrer om våren og produserer en blomsterstamme på ca 20-30 cm. Blomstene er vakre, med varierte farger: rød, hvit, gul, oransje og også syrin, selv om sistnevnte ikke er så vanlige. Den er perfekt for solrike eller halvskyggefulle hjørner.

Afrikansk lilje

Agapanthus er en afrikansk rhizomatøs plante

De Agapanthus africanus Det er en urteaktig og rhizomatøs flerårig plante som du kan ha i hagen eller i en gryte. Bladene er langstrakte, opptil 35 cm lange og grønne. Om våren produserer den en hvit eller lilla blomsterblomstring som kan måle opptil 60 cm i lengde.

Lilo

Blomstene av Syringa vulgaris er syrin

De Syringa vulgaris Det er et løvtre som når en høyde på 6-7m. Bladene er motsatte, ovale i form og grønne. Om våren produserer den blomsterblad av hvit, lilla eller lilla farge, avhengig av sorten. Bo godt på solrike steder, men den trenger temperaturen til å synke under null grader om vinteren.

Lobelia

Lobelia har blå eller lilla blomster

De Lobelia erinus Det er en årlig urteaktig plante som blir opptil 20 cm høy. Det er en veldig interessant art fordi de små blomstene dekker den helt, om sommeren, til det punktet at det noen ganger er vanskelig å skille løvet. Sett den på et sted hvor solen skinner direkte, vanne den 3-5 ganger i uken og du kan nyte de vakre blomstene langt ut på høsten.

Jacaranda

Jacaranda er et tre kjent som palisander

De Jacaranda mimosifolia Det er et løvfellende eller semi-eviggrønt tre som vokser opp til 7 meter i høyden. Det er en sterkt anbefalt art å ha i små og mellomstore hager, for selv om kofferten forblir tynn (den vokser opp til maksimalt 40 cm tykk), dens røtter kan være invasive.

Hyasint

Hyasinter er pæreformede som blomstrer om våren

Hyacinthus er en slekt av pæreplanter hvis pærer må plantes om høsten-vinteren. På våren vil de grønne og avsmalnende bladene på omtrent 30 cm komme seg ut, og blomstene kan være hvite eller lilla og veldig duftende. De må plantes i solrike områder.

Rosa lapacho

Den rosa lapacho er et tropisk tre som blomstrer om våren

De Handroanthus impetiginosus Det er et løvtre som kan nå en høyde på 30 meter. Det mest interessante er at ti av disse målerne er av koffert, så takket være dette Det kan fås i alle slags hager så lenge det ikke er frost i området. Blomstene blomstrer om våren, kort før bladene gjør det, og er rosa-lilla i fargen.

Lupin

Lupinen er en flerårig urteaktig plante

De Lupinus polyphyllus Det er en urteaktig plante som lever i flere år etter spiring. Den kan nå en høyde på opptil 1 meter og produserer mange klyngeformede blomsterstander i forskjellige farger: rød, hvit, fuchsia eller syrin. Disse spirer om sommeren, men du må vite at det er en plante som trenger lys og godt drenert jord.

Rose busker

Roser er dyrebare busker

Hvem kjenner ikke rosebuskene? Disse buskene er de ubestridte hovedpersonene i enhver hage eller uteplass. Det er mange farger: rød, hvit, oransje … og selvfølgelig også syrin. Plasser dem i et område hvor solen treffer dem direkte, og vanne dem ofte slik at de kan blomstre.

Tulipan

Tulipaner kan være lilla

Av tulipaner er det mange varianter og enda flere sorter, men hvis du er ute etter en som har lilla blomster, anbefaler vi «Lilac Perfection». Som alt av sitt slag er det en pæreformet plante som forblir aktiv bare om våren, det er når bladene og de vakre blomstene spirer. Ja, for at det skal skje det må være i full sol.

Planter med lilla blomster er veldig nysgjerrige og pene, synes du ikke? Kjenner du andre?