Skip to content

lilla blomster

16 de juni de 2021

Liker du lilla blomster? Lilla er en farge som vekker mye oppmerksomhet. Det er mye brukt spesielt for sin evne til å overføre en følelse av fred og harmoni, to ting som ikke kan mangle i hver hage. Selv der det bare er kaktus, kan noen få lilla planter gi stedet berøringen som hjelper deg å være avslappet.

Vil du ha planter med lilla blomster? Heldigvis er det mange som er enkle å få og ta vare på, for eksempel den kjente lavendel, som er en busk som også brukes i aromaterapi på grunn av den søte lukten av bladene. Men dette er ikke det eneste anlegget jeg skal foreslå …

Safran

Safran med fiolette blomster

Safran eller Crocus sativus er en pæreformet plante med lilla blomster som plantet om høsten og blomstrer om våren. Blomstene er ganske store hvis vi sammenligner dem med resten av planten, siden de kan måle 5-7cm i diameter. Bladene er veldig tynne, grønne og 10-15 cm lange. Den kan plasseres både i direkte sollys og i halvskygge.

Digitalis

Digitalis og dens lilla blomster

Digitalis, bedre kjent som Foxgloves, er toårige planter med lilla blomster, det vil si at deres livssyklus er fullført etter to år. Den vokser til en høyde på 40-50cm, når noen ganger 70ccm, og har en veldig nysgjerrig trompet eller fingerbøl formet blomster. Det er ideelt for tempererte klimaer, og plasserer dem i et område beskyttet mot direkte sol.

Petunia

Petunia med fiolette blomster

Petuniaer er ekstremt hardføre og en av de mest intensfargede lilla blomstene. Det er en av de første som blomstrer om våren. Siden den ikke vokser mye – den holder seg 30-35 cm høy – er den perfekt å ha i en gryte. Og hvis vinteren er for kald, med temperaturer under 5 ºC, kan du enkelt velge å skaffe en konvolutt med frø eller nye eksemplarer om våren, siden den er veldig billig. For å gi deg en ide, kan både konvoluttene og plantene som allerede blomstrer koste 1 euro. Interessant, tror du ikke?

Dimorfoteca

Dimorfoteca

Dimorfoteca, vitenskapelig kjent med navnet Osteospermum ecklonis, er en veldig raskt voksende urteaktig flerårig plante. Den når en høyde på 40 cm, og kan brukes som bakkeplante i hager i varme eller tempererte klimaer. Det er veldig takknemlig og tilpasningsdyktig, til det punktet at det noen ganger trenger beskjæring for å kontrollere det.

Bougainvillea

Bougainvillea

Bougainvillea er en løvfellende eller flerårig klatreplante, avhengig av klimaet som vokser i varme tempererte områder rundt om i verden. Selv om det vi kaller blomster faktisk er skovler (selve blomsten er den lille hvite som kommer ut av midten), tror jeg det ikke kunne mangle fra denne listen, de spirer om våren og blomstringstiden deres slutter ikke til høsten.

Lily

Lily

Liljen er en rhizomatøs plante som Den er plantet om høsten og blomstrer om våren med blader som når en høyde på ca 20-30 cm. Blomstene er gruppert i vifteformede blomsterstander og kan ha forskjellige farger: hvit, rød, rosa, … og selvfølgelig lilla. Den er veldig motstandsdyktig og tilpasningsdyktig, og kan vokse både innendørs og i hagen, i halvskygge eller i full sol.

Liatris spicata

Liatris spicata

Liatris er en flerårig urteaktig plante der bladene og blomstene kommer ut av en knoll (underjordisk reserveorgan) om våren. Den når en høyde på ca 40 cm, men uten tvil den mest slående er dens blå-lilla blomster, som er gruppert i piggformede blomsterstander. Og det mest utrolige er at det er en terrengplante, egnet for nybegynnere, som bare trenger å være i full sol og lite vann.

rose

Lilla rose

Rosebuskene er fantastiske, men å ha en lilla blomst i hagen eller i en gryte er ganske en opplevelse. Det er flere som produserer blomster i denne fargen, men Vi anbefaler spesielt «Purple Dream» og «Rhapsody»Sistnevnte gir i tillegg til å være dyrebar en veldig behagelig aroma. Som alle disse plantene, må de være i halvskygge eller i full sol og vannes veldig ofte.

Myosotis sylvatica

Myosotis sylvatica

Myosotis eller glem meg er ikke en rhizomatøs flerårig urt som når en høyde på mellom 20 og 50 cm. Blomster, selv om de er veldig små – knapt 1 cm eller 1,5 cm – og enkle består av fem kronblader, produseres i en slik mengde at det noen ganger kan gi inntrykk av at de prøver å skjule bladene; når? I løpet av våren. Den dyrkes hovedsakelig som en potteplante, siden den er så vakker at du vil ha den innendørs i et veldig lyst rom eller som en del av et fargerikt blomsterbed i hagen.

Kjenner du andre planter med lilla blomster?