Skip to content

Hva er pleien med å klatre roser i en gryte?

16 de juni de 2021

Klatreroser er veldig elskede busker av alle. De produserer så vakre blomster og i så mange måneder av året at det er lett å få tak i det rare eksemplaret selv om vi først ikke hadde hatt den intensjonen. De passer også for nybegynnere 😉.

Hvis du trenger å dekke et gitter eller leter etter en plante som kan gi farge og glede til en vegg, ikke nøl med å skaffe deg en og ta vare på klatrerosene i potter som vi tilbyr deg.

Klatreroser er planter som er veldig enkle å ta vare på; likevel må det tas i betraktning at de, som alle planter, også har preferanser som må respekteres. Derfor, hvis vi vil at de skal vokse på en best mulig måte det er veldig viktig at vi plasserer dem i et område hvor solen skinner dem minst 5 timer om dagen, siden de ellers ikke vil kunne blomstre som vi ønsker.

Hvis vi snakker om vanning, må det være hyppig, spesielt om sommeren. Vi må unngå å la substratet forbli tørt i mange dager, så vi vil vanne 3-4 ganger i uken i de varmere månedene og hver 4-5 dag resten av året.. Vi bruker fortrinnsvis regnvann eller kalkfritt vann; I tilfelle vi ikke får tak i den, vil vi fylle en beholder og la den hvile over natten slik at tungmetallene går ned.

Klatring steg

Ettersom vi sikkert vil være interessert i å ha en klatrerose i samme gryte gjennom hele livet, det er praktisk at beholderen er bred og dyp, med en diameter på omtrent 40 cm for mer eller mindre samme dybde. Vi vil legge et stykke skyggemask som dekker hullene, og vi vil fylle det med universal substrat blandet med 30% perlit. Dermed trenger vi ikke legge mer land på den. Likevel, i løpet av alle de varme månedene må vi betale det med flytende gjødsel, for eksempel guano eller bruk av spesifikk gjødsel til rosenbusker som de allerede selger tilberedt.

Til slutt må vi beskjære det slik at de produserer nye blomster. Vi må fjerne rosene når de visner, og de stilkene som ser syke eller ødelagte ut. På slutten av vinteren kan vi gi den en mer drastisk beskjæring ved å kutte alle stilkene mellom 5 og 10 cm, avhengig av lengden.

Og du, hvordan tar du vare på klatrerosene dine?