Skip to content

Hva er pleien med hyasinter?

17 de juni de 2021

Hyasinter er en av de mest populære løkplanter: deres vakre blomster gruppert i blomsterstand gir en veldig behagelig aroma om våren. I tillegg kan de dyrkes i små potter, noe som gjør dem til interessante planter for å dekorere både hjemmet og terrassen.

Hvis du vil ha et rom der det er veldig munter fargede blomster, så forteller vi deg det hva er hyacintpleieguiden.

Hyasintblomster

Hyasinter er løkformige som tilhører den botaniske slekten Hyacinthus og familien Liliaceae. De er hjemmehørende på Balkan og Lilleasia, og vokser til en høyde på 25 centimeter. Den tykke piggformede blomsterstanden den produserer om våren er veldig karakteristisk, med mange små hvite, blå, lilla, lilla eller rosa blomster.

Hvis vi tar hensyn til dette, det kan bli en fantastisk plante hvis vi dyrker den enten i grupper med andre hyasinter, eller med andre pæreplanter som vokser mer eller mindre til omtrent samme høyde, som tulipaner.

Hyasint i hagen

For å ta vare på dem trenger de ikke mye, men som alle planter har de også sine preferanser, som er følgende:

  • plassering: enten det er ute eller inne, må det være i et lyst område.
  • Jord eller underlag: det er ikke veldig krevende, men det er viktig at det har god drenering for å unngå faren for å råtne. I tilfelle at den oppbevares i en gryte, anbefales det sterkt å blande svart torv med perlit i like store deler.
  • Irrigasjon– Vanningsfrekvensen vil variere avhengig av vær og sted, men bør vanligvis vannes omtrent to ganger i uken.
  • Abonnent: i løpet av blomstringssesongen anbefales det å gjødsle med gjødsel for løkplanter i henhold til indikasjonene angitt på emballasjen.
  • Pæreplantingstid: om høsten. Du må legge en separasjonsavstand på ca. 10 cm mellom dem.

Liker du hyasinter?