Skip to content

Hva er Spanias nasjonale blomst?

6 de juni de 2021

Hvert land har en blomst som på en eller annen måte representerer den. Det er alltid en som på grunn av fargene den har eller formene den tar, gjør den til en plante som er lett å forholde seg til det bestemte stedet. Men, Hva er Spanias nasjonale blomst?

Det er veldig interessant at du kan dyrke både i en gryte og i hagen: nellik, som vokser i Sør-Europa og Middelhavsområdet.

Nellikegenskaper

Nellik kan ha forskjellige farger

Nellike, hvis vitenskapelige navn er Dianthus caryophyllus, er Spanias nasjonale blomst og Balearene. Både i byer og tettsteder finner du det i hager eller pyntebord på uteplasser og terrasser. Å være en flerårig urt som vokser til en høyde på rundt femti centimeter, den kan fås i alle hjørner gjennom året.

Den er preget av å ha motsatte, paralleliniserte, smale og lansettformede blader med en grønn, grøn farge. Blomstene, som spirer om våren og sommeren, er 4 cm brede og består av duftende kronblader som kan være røde, rosa, hvite, gule eller tofarget..

Hvordan tar du vare på deg selv?

Hvis du vil ha en nellike hjemme, følg rådene våre:

plassering

Spanias nasjonale blomst er en plante som må være i direkte sollys. I områder med lite lys blomstrer det ikke, eller det gjør det veldig svakt.

Jord eller underlag

Det er ikke veldig krevende, men trenger god drenering.

 • Blomsterpotte: det anbefales på det sterkeste å legge et første lag ekspandert leire før du planter det, og fullføre det med universalunderlag eller mulch.
 • Verft: vokser på fruktbare og lette jordarter.

Irrigasjon

Vanning må være hyppig, og unngå vannlogging. Som vanlig, Det skal vannes omtrent tre ganger i uken om sommeren og en eller to ganger i uken resten av året. På samme måte må du huske at hver gang du vanner, må du fukte all jorda eller underlaget godt; det vil si at du må helle vann til du ser at jorden er gjennomvåt i noen sekunder, eller til du ser at den kommer ut gjennom dreneringshullene i beholderen den er plantet i.

Hvis du er i tvil, sjekk jordens fuktighet før vanning, da overflødig vann kan rote røttene. Dette kan for eksempel gjøres med en tynn trepinne eller ved å bruke en digital fuktighetsmåler.

Abonnent

Nellike er Spanias nasjonale blomst

Fra vår til sommer med gjødsel for blomstrende planter følge instruksjonene som er angitt på pakken. Selv om du foretrekker å bruke noe som er egnet for økologisk jordbruk, ikke nøl med å gjødsle med guano, mulch, kompost, tangekstrakt, … eller du kan til og med tilsette egg eller bananskall.

Det eneste er at hvis du har det i en gryte, er det mye bedre å bruke flytende gjødsel for å unngå problemer.

Beskjæring

Nellik visne blomster og tørre blader må fjernesNår det er nødvendig. Bruk saks som tidligere er desinfisert med apotekalkohol eller med babyservietter.

Multiplikasjon

Du kan så frø om våren, eller plant din stiklinger om våren-sommeren. La oss vite hvordan:

Frø

 1. Fyll først frøbedet (potter, frøplantebrett, … alt som er vanntett og har eller kan lage noen hull i underlaget, vil gjøre) med universelt underlag.
 2. Etterpå blir den vannet samvittighetsfullt.
 3. Deretter plasseres maksimalt to frø i hvert frøbed eller stikkontakt.
 4. De blir deretter dekket med et tynt lag med underlag.
 5. Til slutt plasseres såbedet ute, i full sol.

Hvis du holder substratet fuktig og unngår vanntetting, vil de spire i løpet av 5-7 dager.

Stiklinger

 1. Det første trinnet er å få til kutting av en stilk som måler omtrent fire inches.
 2. Skjær den nær hovedstammen med en tidligere desinfisert saks.
 3. Trekk deretter foundation med hjemmelagde rotmidler eller rothormoner.
 4. Deretter planter du den (ikke spikre den) i midten av en gryte med kokosfiber som tidligere ble fuktet med vann.
 5. Til slutt legger du gryten utenfor, i halvskygge.

Hvis alt går bra, vil det om ti dager avgi sine første røtter.

Planting eller transplantasjonstid

vår, når minimumstemperaturen overstiger 10 ° C. Hvis du har den i en gryte, bør du flytte den til en større når du ser røttene komme ut gjennom dreneringshullene, eller når den har okkupert hele potten.

Skadedyr

Planten som betraktes som Spanias nasjonale blomst, kan angripes av forskjellige skadedyr, som er: midd, trips, bladlus, gruvearbeidere og nematoder. Heldigvis, siden den er liten i størrelse Det er enkelt, se først om det har en feil som påvirker den, og fjern den deretter med hånden eller en børste.

Imidlertid kan den også behandles med kiselgur for eksempel. Du sprayer / drysser det hele med destillert eller regnvann når solen er ute, og drysser denne kiselgur litt på toppen. Dagen etter vil du se resultatene.

Sykdommer

Når du vanner for mye og / eller fuktigheten er høy, sopp slik som rust, fusarium, alternaria eller botrytis vil gi bladene og / eller røttene avhengig av arten.

Det er grunnen til at hvis du ser at den har brune, svarte eller oransje flekker, du må behandle det med soppdrepende middel kobberbasert.

Rustikk av Spanias nasjonale blomst

Den motstår uten problemer frost på opp til -4ºC.

Hvilke bruksområder er det gitt?

Nellik er Spanias nasjonale blomst

Nellike har flere bruksområder:

Pynt

Det er en veldig dekorativ plante som krever lite forsiktighet for å produsere en god mengde blomster. Også på grunn av størrelsen den vokser uten problemer både i potter og i hagen.

Klipp blomst

Den brukes mye som en avskåret blomst, for å dekorere interiøret i hjem eller rom. Det brukes også noen ganger som en del av brudebuketten.

Medisinsk

Nellikeblomster kan bidra til å regulere blodtrykket, lindre tannpine, berolige nerver og / eller hoste. Men det skal IKKE konsumeres uten først å ha konsultert en ekspert, både innen nelliker og menneskers helse.

Hvor får man kjøpt?

Få nellikfrø.

Hva er den nasjonale blomsten i landet ditt?