Skip to content

Hva er varianter av tulipan

22 de juni de 2021

Etter slutten av sommeren kan vi endelig anskaffe pærene som skal blomstre i løpet av neste vår. De mest populære er utvilsomt tulipaner, små planter med spektakulære blomster. De er også veldig enkle å dyrke, så hvis du ikke har mye erfaring med pleie av plantevesener, begynn med dem, og du vil se hvordan du liker det 🙂.

Så sikkert du ikke vet hvilken du skal velge, skal vi fortelle deg hva er tulipanvarianter at det blir lettere for deg å finne.

Tulipa '' Papagayo ''

Det er omtrent 200 hybrider og mer enn 5 tusen sorter registrert, og dette er en figur som øker, siden tulipanemani (det vil si kjærligheten til å samle tulipaner) også får stadig flere følgere. Noe som ikke er overraskende, siden de er veldig dekorative blomster som passer til å ha i potter eller i hagen, og som kombinerer flere forskjellige eller velger å sette bare en type.

Avhengig av hvilken det er, vil de ha blomster av en enkelt farge (rød, gul, hvit eller svart) som Darwin Hybrid Tulipaner, være tofarget som Tulipa »Spring Green», eller ha kronbladene litt flekkete som Tulipa »Papagayo»; for ikke å nevne at noen har doble blomster som Tulipa »Murillo».

Tulipa '' Spring Green ''

De fleste tulipaner har enkle blomster, en eller to farger, med mer eller mindre tynne kronblad. Hvis de blir utsatt direkte for solen – noe som anbefales – vil de være stengt; derimot, hvis de mangler lys, det er veldig mulig at de åpner dem.

Noen kultiver gir en veldig behagelig aroma, for eksempel Gesneriana tulipan for eksempel vokser den til en høyde på omtrent 50 cm; andre har den særegenheten at de tilpasser seg å leve i veldig kalde klima, for eksempel »Triumf»; og andre, derimot, vil gi oss ganske store blomster, som for eksempel »Hytte», Hvis pære har en voksen diameter på 12 cm.

Dobbel blomster tulipan

Som du kan se, er det mange varianter som de vil lyse opp hagen din i løpet av årets mest fargerike sesong. Hvilke skal du plante denne sesongen?