Skip to content

Hvilke blomster tåler kulde

21 de juni de 2021

Med ankomsten av de første forkjølelsene tror mange at blomstersesongen er over. Hvis du er en av dem, har jeg gode nyheter til deg: Det er fremdeles planter som blomstrer! Vil du vite hva de er?

Oppdage hvilke blomster som tåler kulde, siden det i tillegg til den fantastiske tanken du kan se på bildet, er andre like interessante.

Aster

Aster

Asters er fantastiske planter som blomstrer om høsten. De bor i alle de kalde tempererte områdene i verden, altså du trenger ikke å bekymre deg for at frost skader den. Dens lilla blomster har mange veldig tynne kronblad. Det er ideelt å ha på bergarter, på balkonger, på uteplasser … og det er at det bare vil ha en ting: å være plassert i et veldig solrikt område.

Krysantemum

Krysantemum

Krysantemum er ekstraordinære blomster. Avhengig av art, kan de være enkle eller doble. Innfødt hovedsakelig til Asia, de blomstrer også når sommeren er over, gir farge til høstsesongen.

Dahlia

Dahlia

Dahliaer er pæreplanter som plantes om våren og blomstrer om sommeren og høsten. Det er mange typer, og hver av dem er spektakulære: dobbel eller enkelt blomst, gul, hvit, rosa, oransje … Uansett, Det er så mye å velge mellom!

Primula

Primula vulgaris

Primroses er, sammen med tanker, blomstene som best motstår kulde. Avhengig av art, vil blomstene være gule, hvite, rosa, tofargede … De er perfekte å ha i en gryte midt på et bord.

Tagetes

Tagetes patula

Tagetes er urteaktige planter som blomstrer gjennom hele sommerperioden, og fortsetter i opptil to måneder til. Er fra veldig lett dyrking; så mye at de bare vil be deg om å være plassert i full sol og høy luftfuktighet (men unngå vannlogging).

Hvilken likte du mest? Kjenner du andre blomster som tåler kulde?