Skip to content

Hvit orkidé (Phalaenopsis)

9 de juni de 2021

De hvit orkidé Det er en veldig vakker og elegant plante som tiltrekker seg mye oppmerksomhet, og som i tillegg gjør ethvert hjørne av hjemmet – eller hagen hvis det er tropisk – ser fantastisk ut. Men vet du hvordan du skal ta vare på det?

Hvis du vil lære å holde henne helt sunn og lykkelig, så skal jeg snakke med deg om alt du trenger å vite om henne slik at det er mye lettere for deg å kunne tenke på det i mange år 🙂.

Opprinnelse og egenskaper

Hvit orkidé kalt Phalaenopsis amabilis

Den hvite orkideen det er en epifytisk plantedet vil si at den vokser på grener av trær, hjemmehørende i de tropiske jungelen i Sørøst-Asia. Bladene er eviggrønne, blanke, noe læraktige og har grønn farge. Røttene er luftige, tykke, hvite bortsett fra når de kommer i kontakt med vann, det er når de blir grønne, og bidrar dermed til fotosyntese.

La oss huske at planter er grønne på grunn av klorofyll, et pigment som også er viktig for at de skal kunne produsere mat fra solenergi og karbondioksidet de absorberer).

De blomster De stammer fra en lang stamme, omtrent 90 centimeter, og består av tre kelkblad (stykker som former kelk) og tre kronblad. Disse er ganske store, omtrent 4 centimeter, og spirer om våren selv om de også kan gjøre det om sommeren og til og med om høsten i klima uten frost.

Hva er det vitenskapelige navnet på den hvite orkideen?

Den kjente hvite orkideen er Phalaenopsis amabilis, og det er også kjent som månen orkide. Uansett, du må vite at det er en annen, som er Phalaenopsis equestris, men denne arten produserer også blomster i andre farger (rosa, lilla, mer lilla).

Hvordan har du omsorg?

Phalaenopsis-planten produserer blomster som kan være hvite

Hvis du vil ha en kopi, kan du ta vare på den slik:

plassering

Det er en plante som, avhengig av klimaet, kan være innendørs, utendørs eller hvor som helst, så la oss se hvor du skal sette den:

  • Ytre: Hvis du bor et sted der frost aldri oppstår og hvor temperaturene holder seg over 10 ºC, kan du dyrke det ute hele året. Plasser den i et lyst område, men uten direkte sol.
  • Innsiden: Hvis det er kaldt der du bor, må du oppbevare det i et lyst rom, borte fra trekk (både kaldt og varmt) og med høy luftfuktighet (dette kan oppnås med en luftfukter, eller ved å plassere beholdere med vann rundt).

Irrigasjon

Moderat. Det anbefales å la underlaget tørke litt før det vannes igjen. Bruk regnvann, osmose eller kalkfritt.

Jeg anbefaler ikke å fukte bladene, enda mindre blomstene, da de kan råtne.

Underlag

Som underlag eller jord det anbefales å bruke jord til orkideer (på salg ).

Hvis du skal ha den i hagen, på et tre, bruk kompost eller sphagnummose (til salgs).

Abonnent

Den hvite orkidéblomsten er veldig pen

Bruk spesifikke gjødsel til orkideer, etter indikasjonene som er angitt på pakken. Du kan få det .

Beskjæring

Med saks som tidligere er desinfisert med apotekalkohol, fjern tørre blader og visne blomster mens du ser på dem.

Planting eller transplantasjonstid

Den hvite orkideen er en plante som den må plasseres i hagen eller byttes ut om våren. Hvis du har den i en container, bør du vite at den ikke krever mange transplantasjoner siden den tåler små potter godt, men bruk alltid gjennomsiktige plastpotter (til salgs).

Multiplikasjon

De Phalaenopsis amabilis multipliserer med frø, som bare vil spire hvis de er i symbiose med en mykorrhizal sopp, men også ved keikis. Keikiene er sugerne som produserer blomsterstengene, som skilles fra moderplanten på følgende måte:

  1. Først må du håpe at de har noen røtter.
  2. Deretter kutter du dem med en tidligere desinfisert saks.
  3. Til slutt, plant dem i individuelle potter og vann dem.

Plager og sykdommer

Det er veldig motstandsdyktig, men hvis miljøet er tørt, kan det bli påvirket av melkeboller som lett kan fjernes med en børste dynket i alkohol.

Hvis det derimot er veldig fuktig eller hvis det blir vannet for mye, vil sopp deres røtter vil råtne og bladene kan råtne hvis de blir pulverisert. Behandle med kobber eller pulverisert svovel, plasser vannene og unngå sprøyting, spesielt om høsten-vinteren.

Rustikk

Som vi sa, den motstår ikke frost eller kulde. Det ideelle temperaturområdet er mellom 18 og 35 CC.

Hva er meningen med den hvite orkideen?

Mennesker har en tendens til å sette mening i alt, og denne blomsten kan ikke være mindre. Hvis de gir deg en, vil den personen fortelle deg at kjærligheten de føler for deg er ren og sann. Du bør også vite det også symboliserer visdom, fred, gjennomsiktighet og raffinement.

Til hvilken pris selges den og hvor du kan kjøpe?

Det avhenger mye av selgeren og størrelsen på planten, men den er vanligvis rund mellom € 15 og € 30. Hvis du ikke får det i barnehager, kan du kjøpe det herfra: