Skip to content

Hvordan beskjære pelargoner

20 de juni de 2021

De pelargoner de er veldig dekorative planter og veldig enkle å ta vare på; så mye at de er en av de mest anbefalte for nybegynnere, da de bare trenger å være i et område med mye lys og regelmessig vanning, og forhindrer at underlaget forblir oversvømmet i lang tid.

Men i tillegg anbefales det også å kutte stilkene, siden de ellers vil ende opp med å vokse for mye. Oppdage når og hvordan du beskjærer pelargoner

Når beskjæres pelargoner?

Engelsk geranium

Disse plantene beskjæres om høsten, men hvis du bor i et klima der det oppstår frost om vinteren, er det mer tilrådelig å vente på våren. Geraniums motstår ikke kulden mye, så hvis de beskjæres etter sommeren, har de kanskje ikke nok tid til å komme seg, og når temperaturen faller under 0 ° C, vil de ende opp med skadede blader. Av denne grunn er det viktig at det holdes inne i hjemmet i løpet av de kalde månedene.

På den annen side, hvis du bor i et mildt klima, selv om det er mild frost (ned til -2 ° C) og av kort varighet, vil du se at, selv og etter beskjæring, vil fortsette å vokse, ja, saktere.

Hvordan beskjære pelargoner

Geranium med rød blomst

Beskjæring vil få planten til å se mer kompakt ut og med flere blomster. Når du klipper en gren eller trimmer den, er det du faktisk «tvinger» den til å vokse nedre grener, slik at sluttresultatet kan bli spektakulært. For å oppnå dette må du:

  • Observer planten fra forskjellige vinkler, og bestem hvilken form du vil gi den: avrundet, ovalt, eller la det være en hengende plante i tilfelle av eføy pelargoner.
  • Seinere, du må trimme eller klippe de grenene som er igjen, og fjern også de som ser svake eller syke ut.
  • Fjern de visne blomstene. Dette hindrer geranium i å se dårlig ut, og stimulerer også spiringen av nye blomster.

Og hvis du vil ha nye pelargoner, skjær noen grener så nær hovedstammen som mulig, og plant dem i en gryte med svart torv blandet med 20% perlit. De vil rot i løpet av bare en eller to uker på det meste.

Fant du det interessant?