Skip to content

Hvordan bevare blomster i en vase

22 de juni de 2021

Hvem liker ikke å ha noen vakre blomster som dekorerer hjemmet? De er fantastiske; så mye at de får oss til å føle oss mye mer animerte hver gang vi ser dem, ikke sant?

Også, med disse enkle triksene vil du vite hvordan du kan bevare blomster i en vase.

Før du legger dem i vasen …

blomster

… Følgende må tas i betraktning:

  • Hvis du skal kutte blomster fra dine egne planter, velg de som ser sunne ut. Kast alle som har et tørt sted eller som er blitt angrepet av et insekt.
  • Den beste tiden på dagen å kutte er tidlig på morgenen. Det må være diagonalt, siden såret på denne måten kan gro bedre, og stammen vil kunne absorbere mer vann. Det er også praktisk å lage dette kuttet til de blomstene du har kjøpt.
  • Når du har blomstene dine, du må legge dem i et glass vann i to timer. Det er viktig at den dekker hele stammen, men unngår å fukte kronbladene hele tiden.

Holder blomstene i vasen

Blomster i vase

Nå som du har perfekt hydrerte blomster, kan vi overføre dem til vasen. For å få dem til å vare lenger, Jeg anbefaler at du velger de som er laget av gjennomsiktig glass, fordi på denne måten vil stilkene være i stand til å puste, og derfor vil du kunne nyte dem lenger.

Også det er viktig at du bytter vann hver dag, siden ellers vil ikke bakteriene ta lang tid å påvirke dem. Av denne grunn må du trimme stammen i en skråkant og rengjøre vasen med en dråpe oppvaskmaskin og skyll den godt. Jeg anbefaler å bruke regnvann (eller mineral), fordi det kalkholdige, på grunn av sammensetningen, kan legge igjen spor av kalk i vasen.

Og hvis du vil at de skal vare enda lenger, tilsett en aspirin. Når du ser at den er oppløst, legg til en til. På denne måten vil blomstene dine se vakre ut 😉.

Hvordan holder du på blomstene dine?