Skip to content

Hvordan bevare tulipanpærer?

4 de juni de 2021

Etter blomstring tørker bladene på tulipanene, samtidig som blomstene deres, det eneste som gjenstår – og det bare hvis det har vært flaks – er en kapsel med frø. Og hvis våren er tid for prakt for disse plantene, er sommeren tiden for vegetativ hvile. Hva skal jeg gjøre med pærene mens du venter på at riktig sesong skal komme tilbake for at de skal spire igjen?

Vedlikeholdet er mye lettere enn det ser ut til. Så hvis du lurer på hvordan du sparer tulipanpærer, er det på tide å finne ut av det.

Hvordan beholder du dem?

Tulipanpærer holdes på tørre steder

Tulipaner er planter som har blitt dyrket i årtusener over hele verden, spesielt i klima fra tropisk til temperert. Selv om de er hjemmehørende i India, er skjønnheten i blomstene slik at de har erobret hagene, terrassene og balkongene til millioner av mennesker.

Men hvis de er enkle å ta vare på når de er i all sin prakt, så snart den tiden tar slutt, oppstår det mange tvil om det: lar jeg dem være der de er? Tar jeg dem ut av potten / jorden? Jeg må vanne dem? Vel, før du løser disse spørsmålene Du må først vite at tiltakene som skal tas, avhenger fremfor alt av hvor de er: hvis de for eksempel er i containere, må du gjøre andre ting enn du ville gjort i et område der de dyrkes i bakken.

Så vi skal dele artikkelen i to deler for å gjøre det mer behagelig å lese:

Bevaring av tulipanløk dyrket i potter

Tulipaner dyrket i potter er veldig godt kontrollerte planter, men når alt som er igjen er pæren, kan den gå helt ubemerket med mindre et navnelapp er satt inn i beholderen. I tillegg må det tas i betraktning at selv om det ikke krever så mye vann eller næringsstoffer i hviletiden som når det har blader og blomster, gjør det det anbefales å vanne dem innimellom.

Men vær forsiktig, hvis du ikke vil ta vare på deg selv, da kan enkelt fjernes fra pottene, rengjør dem godt med en liten børste, og la dem være ute en dag for å tørke godt. Etter den tiden vil de oppbevares i papir- eller plastposer eller esker med hull.

Bevaring av tulipanløk dyrket i bakken

Hvis du har tulipaner i hagen, kan du la dem være der de er, eller du kan trekke dem ut. Hvordan bestemme? Vel, veldig enkelt: vet du hvor de er akkurat?

I tilfelle svaret har vært bekreftende, har du muligheten til å fjerne dem, siden du vil kunne grave noen skyttergraver omtrent ti centimeter dype. Med en hakke vil det være enkelt å fjerne dem. Når du har dem, må du rengjøre dem godt med vann, la dem stå i en dag eller to i et område der de kan tørke ut litt, og til slutt lagre dem i en pose eller papirboks med hull.

Ettersom disse pærene har vært i bakken, anbefales det å behandle dem med soppdrepende middel (kobber eller svovelpulver) før du legger dem i posen eller esken. På denne måten blir de forhindret fra å ødelegge.

Tvert imot, hvis svaret har vært negativt, anbefaler vi deg å la dem ligge på bakken. Tenk at ved å ikke vite det nøyaktige stedet hvor du plantet dem, med haken, kan du ødelegge dem, uten å ville selvfølgelig. Men risikoen er der. Hvis det er frost i ditt område, kan du beskytte dem ved å legge et frostnett på bakken, festet til den med negler for eksempel.

Hvordan få tulipaner til å blomstre igjen?

Tulipaner blomstrer om våren

Vi har snakket om bevaring av pærene, men det er interessant å vite når tulipanene blomstrer etter at de har hvilt, tror du ikke? Blomstene til disse plantene er veldig vakre, så før jeg avslutter denne artikkelen, skal jeg fortelle deg hva du må gjøre slik at du kan glede deg over dem igjen:

Plant dem om høsten

Hvis du har oppbevart dem i esker eller poser, kan du plante dem i potter med en diameter på ca. 15 centimeter eller i hagen om høsten.. Det er viktig at jorden er fruktbar og at den drenerer vannet, da disse plantene frykter vanntett. For eksempel, hvis du skal dyrke dem i potter, er et godt substrat det universelle for planter.

På den annen side, hvis jorda i hagen din pytter lett, kan du lage et 12 «x 12» hull og fylle det med en blanding av universelt underlag med like deler perlit.

Vann dem innimellom

I løpet av høsten og vinteren er det vanlig at det regner regelmessig i mange deler av verden, så vanning vil være moderat til lite. Men vær forsiktig Hvis det er tørke i ditt område, må du vanne oftere, omtrent to ganger i uken.

Gjødsle dem så snart bladene deres spirer

Slik at de vokser og har energi å bruke på produksjon av blomster, Det anbefales på det sterkeste å begynne å gjødsle dem så snart bladene begynner å spire. Bruk gjødsel rik på fosfor, eller hvis du foretrekker det, en spesifikk for løkplanter (til salgs). Selvfølgelig, ikke legg til mer enn hva beholderen indikerer, siden du kan gå tom for tulipaner.

Og ingenting mer. Herfra vil plantene dine se vakre ut igjen om noen uker.