Skip to content

Hvordan dyrke blå orkideer

22 de juni de 2021

Har du noen gang blitt forelsket i en blomst? I så fall er det sannsynlig at du vil gjøre det igjen med hovedpersonen vår i dag; Hvis ikke, hvis du liker uvanlige, sjeldne blomster, vil det helt sikkert være din første gang. Og nei, jeg tuller ikke.

Disse plantene er allerede vakre. Faktisk er det de som anser dem for å være de mest elegante i verden. Men ettersom blomstene har en annen farge, øker dekorasjonsverdien bare. Så la oss lære hvordan å dyrke blå orkideer og dekorere ethvert rom i hjemmet med dem.

Blå blomster

Det vil være de som tror, ​​og med god grunn, at disse vakre blomstene ikke kan være naturlige. Og de har rett. For å få dem til å blomstre i denne vakre fargen, er det de gjør injiser dem med et fargestoff på stengene blomster. Mest sannsynlig vil de nye blomstene være hvite, men i mellomtiden … la oss glede oss over de blå. Men av denne grunn er det viktig å ikke la seg lure av frøene, for hvis vi spirer, ville vi ikke skaffe orkideer med blå blomster.

Denne vakre planten tilhører slekten til Phalaenopsis, også kjent som »sommerfuglorkidéen» fordi utbredelsen av kronbladene, en gang åpnet, minner om en sommerfugl. Dyrking og vedlikehold er ikke lett, da det krever en høy luftfuktighet og av en veldig porøst underlag for å beholde vannet i minst mulig tid, ellers kan røttene råtne.

Orkideer

Dermed kan det ideelle substratet være, ganske enkelt, Furubark som du finner til salgs i barnehager og hagebutikker. Ikke glem å plante den i en klar plastkanne som har dreneringshull. Vanning er veldig enkelt, ettersom du bare må vente på at røttene blir hvite. Det vil bli gitt regn, osmose eller destillert vann.

Er du i tvil? Ikke vent lenger og skriv oss.