Skip to content

Hvordan dyrke et avokadotre

12 de november de 2022

Avokadoen har hatt et øyeblikk en stund nå, men med sin allestedsnærværende tilstedeværelse på menyer og i dagligvarebutikker over hele landet, ser populariteten til avokadoen mindre ut som et øyeblikk, og mer som en epoke. Vi kan ikke annet enn å ønske at de var enda mer tilgjengelige – bare forestill deg å kunne plukke modne avokadoer fra trær i din egen hage! Det er en grunn til at alle ser ut til å ønske å plante sine egne avokadotrær i det siste. Med det i tankene har vi samlet noen nyttige tips og triks for hvordan du dyrker dine egne avokadotrær. Les videre for Avocado Care 101.

Grunnleggende om avokado

Avokadoen er et eviggrønt tre i Lauraceae familie. Den er hjemmehørende i Mexico og Sentral- og Sør-Amerika, og den produserer en deilig, tropisk frukt som brukes i en rekke forberedelser og matlagingsstiler. I følge The New Southern Living Garden Book«Tre raser med avokado (Persea Americana) dyrkes, og det finnes mange hybrider blant dem. I Florida dyrkes den meksikanske (den hardeste, ofte overlevende til 18 grader Fahrenheit) i de kaldere delene av sentrale Florida, mens den guatemalanske (hardfør til 21-25 grader Fahrenheit) og den vestindiske (den mest tropiske typen, ofte går til grunne i temperaturer under 25 grader Fahrenheit) og hybridene deres dyrkes sørover.» Når du velger et avokadotre å plante, må du passe på å velge et utvalg som er motstandsdyktig mot skurvsykdom, som kan være et problem for avokadotrær dyrket i Florida og andre steder i USA

Avokadovekstsesong

De fleste avokadotreslag er på topp mellom august og november, men avhengig av sorten varierer avokadovekstsesongen litt. I følge The New Southern Living Garden Book«Planter blomstrer på senvinteren, og pollineringen er kompleks. De fleste typer vil produsere litt frukt hvis de dyrkes alene, men produksjonen er tyngre når to eller flere utvalg plantes. Frukten modnes fra sommer til vinter.»

Plante et avokadotre

Når du har valgt et tre å plante, vil du skape et miljø som vil hjelpe plantingen til å trives. The New Southern Living Garden Book sier: «Når du planter et avokadotre i landskapet, må du tenke på at de fleste utvalgene til slutt vil vokse seg ganske store (til 40 fot), produsere tett skygge og kaste blader hele året. Veksten er ganske rask, men plantene kan formes ved å klemme terminalskudd. Avokado passer godt til containerkultur, og utvalg i marginale klima kan flyttes til et beskyttet sted i kuldeperioder.» Bortsett fra Florida, kan gartnere dyrke avokado i Sør-Texas fra meksikanske rasefrøplanter, mens de i varmere kystregioner kan dyrke mer kaldharde utvalg som «Brazos Belle», «Joey», «Lila», «Pancho» og « Vintermeksikansk». Sjekk ditt lokale hagesenter eller samarbeidende utvidelsestjeneste for avokadovalg som vil fungere for ditt sted.

Avokado trepleie

Etter at de er plantet og etablert, bør du gi avokadotrærne riktig pleie. Når de plantes, krever avokadotrær full sol og vanlig vann. I følge The New Southern Living Garden Book, «Alle avokadotrær krever god drenering; konstant våt jord oppmuntrer til dødelig rotråte. Treet er grunt rotfestet; dyrk ikke dypt. I fravær av nedbør, irriger lett og ofte nok til å holde jorda fuktig, men ikke våt.» Når du lager dette miljøet, kan en mulch være nyttig, og du kan få hjelp av treets egne falne blader for å lage en passende mulch ved bunnen av treet. Lykke til med plantingen! Hvis du er nysgjerrig på hvordan du får mest mulig ut av avokadoene dine, sjekk ut The One Trick to Know When Picking Out Avocados. Husk også å bokmerke noen av våre favorittavokadooppskrifter, inkludert 15 enkle måter å bruke avokado på til ditt neste måltid eller fest. Kommer du til å plante avokadotrær i hagen din i år? Fortell oss hvilke planer du utvikler for hagen din i sesongene som kommer.