Skip to content

Hvordan dyrke geranium innendørs

12 de juni de 2021

Geraniums er fantastiske blomstrende planter, som i tillegg til å ha en veldig lang blomstringssesong er veldig enkle å ta vare på. Og selv om de normalt holdes utendørs, kan de også dyrkes innendørs hvis vi gir dem riktig pleie.

Så hvis du ikke har uteplass eller hage, eller hvis du bare vil farge huset ditt, så forklarer jeg det hvordan dyrke pelargoner innendørs.

Sett dem i et lyst rom

Geranium blomster

For at pelargoner skal vokse og utvikle seg godt, er det veldig viktig at de plasseres i et rom der mye naturlig lys kommer inn, siden de trenger lys for å være sunne og også for å produsere sine vakre blomster. Selvfølgelig, hvis vi har et vindu hvor solstrålene går direkte inn i interiøret, bør vi IKKE sette plantene rett foran, da de ville brenne som et resultat av forstørrelsesglasseffekten.

Kontroller vanning

Hyppigheten av vanning vil avhenge mye av hvor lenge underlaget forblir vått. Innendørs er det normalt å vanne mindre enn utendørs, siden jorden tar lengre tid å tørke. For å unngå problemer må vi sjekke hvordan det er før vanningFor eksempel å sette inn en tynn trepinne helt til bunnen (hvis den kommer ut med mye klebende jord når du fjerner den, vil vi ikke vanne den), eller veie potten en gang vannet og igjen etter noen dager (som våt jord veier mer enn tørr, denne forskjellen i vekt vil tjene som en guide for å vite når du skal vanne).

Og forresten: ikke våt blader eller blomster, ellers ville de bli bortskjemt.

Gjødsle gjennom hele vekstsesongen

Vann er like nødvendig som «mat» for å ha det bra. Og dermed, vi må betale pelargoner fra tidlig på våren til sensommeren / tidlig på høsten med økologisk gjødsel eller med spesifikke for disse plantene. I alle fall må de være flytende slik at underlaget ikke mister vannfiltreringskapasitet.

Transplanter dem annenhver fjær

Geraniums

Folk faller ofte inn i feilen ved å tenke at plantene de selger oss kan være i de pottene for alltid, men det er ikke tilfelle. Geranium er planter som, sant, er ganske små, men hvis de blir værende i den samme beholderen for lenge, vil røttene absorbere alle næringsstoffene til de ikke finner mer. Når dette skjer, vil veksten stoppe og helsen forverres. For å unngå dette, ingenting som å transplantere dem annet hvert år.

Jeg håper at du med disse tipsene virkelig kan nyte geraniumene dine innendørs 🙂.