Skip to content

Hvordan dyrke gerberaer

24 de juni de 2021

De gerbera, hvis vitenskapelige navn er Gerbera jamesonii, er en flerårig urteaktig plante som kan leve i flere år. Dens opprinnelse er funnet i gresslettene i Sør-Afrika, spesielt i Transvaal. Den overstiger ikke 30 cm i høyden, noe som gjør den sammen med sine vakre blomster som minner om tusenfryd, et utmerket alternativ å ha i potter, eller i hagen sammen med andre flerårige planter.

Dyrkinga er, som vi vil se nedenfor, veldig enkel. Enten du ikke har mye erfaring med stell og vedlikehold av planter, eller hvis du vil ha en veldig prydplante, eller begge deler, er gerberaen en av de små plantene som ikke bør mangle hjemme hos deg.

Rød blomst gerbera

Omsorg

Å ta vare på en gerbera er veldig enkelt. Men du må ta hensyn til en rekke ting slik at planten kan leve godt:

  • Vær: Dessverre, på grunn av sin opprinnelse, er den følsom for kulde og frost. Av denne grunn er det praktisk å holde det innendørs om vinteren, i et rom med mye naturlig lys, vekk fra trekk.
  • plassering: helst full sol, men det skal ikke mangle fuktighet. Selv om det ikke er ideelt, kan det leve og blomstre med bare 4-5 timer med direkte lys, hvis vi har et varmt klima (tropisk eller subtropisk), og resten av dagen er i halvskygge.
  • Irrigasjon: Det vil avhenge mye av klimaet og plasseringen, men som regel vil det bli vannet omtrent to ganger i uken om sommeren, og resten av året en gang hver 6-7 dag vil være nok.
  • Sende: anbefales å bruke organisk gjødsel og om mulig økologisk fra mars til oktober, i henhold til produsentens anbefalinger. På denne måten får vi en plante med større kraft og bedre helse, som vil gi oss flere blomster.

Rosa blomstergerbera

Bruk i hagearbeid

Gerbera brukes hovedsakelig til potting, hovedsakelig på grunn av sin lille størrelse og sine prangende blomster. Det kan også være interessant å plante, enten i hagen eller i planter, sammen med andre flerårige blomstrende planter.

Hva syntes du om gerberaen? Har du noen?