Skip to content

Hvordan dyrke Iris-blomsten?

17 de juni de 2021

De som er blomsterelskere vet hvilken plante dette er, og det er ingen som overser sjarmen til denne blomsten, dette vesenet en av de mest delikate artene og vakker av naturen.

Ved utseendet er de vanligvis forvekslet med orkideerImidlertid har de små detaljer som gjør dem unike og spesielle planter, de er født i forskjellige nyanser fra hvitt til levende blått.

Lær litt mer om Iris-blomsten

Iris blomsterpleie

Denne planten er perfekt for et klima der det er varmt det meste av året, så det er spesielt slående, og dette er den rette blomsten for deg å dekorere hagen din, slik at den ser spektakulær ut, i tillegg til pleien er veldig enkel.

Denne blomsten er i motsetning til de fleste blomstene vi kan finne i naturen, har et stort utvalg av arter, med litt mer enn 200 varianter, som for det meste er røde eller blåtonede blomster. Hver av disse artene har unike og spesielle detaljer som krever spesiell pleie hvis du vil ha en plante i god stand.

Det er viktig at du undersøker om denne blomsten er den rette til å vokse i ditt område, før du skaffer deg en av disse artene, slik at pleien blir enklere og billigere.

Selv om vi kommenterte det hver art har spesielle og unike bekymringer, kan vi snakke om noen som er vanlige for de fleste blomster. Nå hvis vi snakker om det tropiske klimaet, er det ideelt å ta hensyn til variasjonene av arter som er best tilpasset dette klimaet, så vel som Iris Sibirica, fra Louisiana eller Versicolor.

Irisblomst hovedpleie

Irisblomsten er spesielt fordi har en slags pæreDerfor er den beste tiden å plante den på slutten av sommersesongen siden temperaturen er mer behagelig, men den er fortsatt varm nok til å hjelpe utviklingen av dette før vinteren ankommer.

I tilfelle vinteren er lettere der du bor og sommeren er mye lenger, anbefales det at måneden April er den beste tiden på året for å plante blomsten.

Det er viktig at når du planter blomsten pæren blir liggende litt utsatt Og det er åpenbart at en del må begraves i jorden, men sørg for at en annen del blir utsatt, da dette vil fremme riktig utvikling av blomsten.

Hvis du begraver pæren helt, kan hindre blomsterveksten. En annen faktor det er viktig å ta vare på, er nærheten til disse blomstene når de dyrkes, siden idealet er at de har et skille på tretti centimeter slik at de på denne måten vokser sunne, ellers vil ikke røttene ikke ha nok plass til å vokse.

Dyrker irisblomsten i en gryte

Iris blomster dyrking

I tilfelle du tenker vokse den hjemme, anbefales det at hver Iris har sin egen pott.

Når du tar vare på plantens struktur, må du være oppmerksom på fuktigheten som tilbys, ideelt sett bør de ha god dreneringNår det gjelder potter, kan det være bra å beholde en keramisk plate.

En annen veldig viktig ting er vanning, det må være veldig hyppig, hovedsakelig i utviklingen av Iris-blomsten, generelt en vanning hver femte eller syvende dag vil være ideell for veksten. Når planten vokser, bør vanningene være mindre hyppige, og avhengig av klimaet, for eksempel hvis vinteren blir veldig fuktig og behagelig, kan du slutte å vanne for denne sesongen.

I løpet av denne sesongen er det også normalt at noen tørre kronblader dukker opp, dette indikerer at helsen til blomsten påvirkes, og de må klippes forsiktig.