Skip to content

Hvordan dyrke roser i potter?

4 de juni de 2021

For noen er en hage uten roser ikke en ekte hage, og selv om denne påstanden kan være noe ekstrem, kunne ingen nekte skjønnheten til rosebuskene og magien til blomstene deres som blomstrer til rett tid for å gi oss den fremtredenen at vi mye håp for.

Det ideelle er vokse roser på bakken, men når overflaten er knapp, kan du velge potter laget av sement eller annet materiale, de store allierte av balkonger og terrasser.

Hva er pleien med rosebusk i potter? Hvis du vil ha noen få på terrassen eller balkongen, har du flaks da de er relativt enkle planter å holde seg sunne. Men for at du skal ha dem vakre, nedenfor vil vi fortelle deg hva du må gjøre for å gjøre dem frisk:

Velg riktig pott for rosebusk

Rosenbusker vil ha mye vann

Vi kjenner til hovedbegrensningen for hver pott: den lille overflaten, det vil si lite jord slik at plantene får de nødvendige næringsstoffene for å vokse og utvikle seg. Men med riktig pleie er det mulig å overvinne vanskeligheter.

Du må velge dype potter, slik at da kan planten spre seg bedre. For å få en ide: du trenger omtrent 40 cm dyp når det gjelder miniatyrplanter og ca. 60 cm når det gjelder engelske rosebusk. Når det gjelder materialet, er det litt likegyldig, så lenge det har hull i underlaget. Det eneste, hvis du velger en plast, er det bedre for den å være utendørs.

Det anbefales også å velge varianter av roser som ikke sprer seg for mye, ellers vil det ikke være nok pottejord til å dekke dine behov. Dessuten vil den ikke vise seg hvis den overstiger kapasiteten til beholderen.

Gjødsel rosebuskene dine fra tid til annen

Et annet viktig aspekt er å vite at pottene er dårligere når det gjelder jordens næringsstoffer på grunn av den lave mengden, og det er derfor spesiell oppmerksomhet må rettes mot gjødsel. Det ideelle er å gjøre det fra våren til slutten av blomstringen (sensommeren / høsten), med en spesifikk gjødsel for rosenbusker følge bruksanvisningen (du kan kjøpe en).

Og det er viktig å unngå overskudd fordi de, i motsetning til rosenbusker plantet i bakken, kan brenne veldig raskt hvis de får mye gjødsel, ettersom de er mer konsentrerte på samme punkt.

Sett dem i en solrik utstilling

Rosebuskene trenger solen, slik at den plasserer potten på et sted med full eksponering. Selv om det er veldig varmt, må du kontrollere planten for å flytte potten i tilfelle du merker at den begynner å brenne. Men du må vite at det er to unntak: planter som var i skygge eller halvskygge, og de som selges bare rot.

Disse bør ikke utsettes for stjernekongen direkte, da de vil få brannskader. Av denne grunn, for å unngå det, må du venne deg til sollyset litt etter litt; mens de som nylig er plantet i potter etter å ha vært bar rot, må plasseres i halvskygge til ny vekst blir sett.

Irrigasjon

Vanning er ganske et problem når det gjelder rosebusk, siden det ikke er lett å ta det nøyaktige tiltaket. På et tidspunkt er det et spørsmål om prøving og feiling, å sjekke planten daglig for å se om vi har overdrevet vannet. Om sommeren, Pottede rosenbusker trenger daglig vanning hvis været er varmt og tørt. Men om våren og spesielt om vinteren vil det være nødvendig å vanne innimellom.

Når du vanner, må du sørge for at all jorda er godt gjennomvåt. På denne måten kan rosebuskene dine slukke tørsten og derfor være sunne. Du bør også prøve å ikke våte bladene, for da risikerer du å fremme utseendet til sopp. Hell vannet på bakken.

Beskjæring av rosebusk i potter

Du må av og til slipe beskjæringssaksene

Vil du at de skal gi blomster (nesten) hele året? I så fall, det er nødvendig at når du ser at rosene visner domstolene. I tillegg er det mot slutten av vinteren nødvendig å beskjære dem noe mer drastisk. For å gjøre dette må du gjøre følgende:

  • Fjern stilkene som har bladene mindre enn resten.
  • Reduser lengden på stilkene med 5 til 30 centimeter. Dette vil avhenge av størrelsen på planten: hvis den måler 20-30 centimeter, blir den fjernet mindre enn om den måler 50 centimeter eller mer. Du bør også vite at det er de som forlater rosebuskene med halvparten av sin opprinnelige høyde, og de går bra, men hvis plantene dine er små, anbefaler jeg det ikke fordi de kan svekke seg mye.

Bruk ren saks for å unngå infeksjon.

Å dyrke rosenbusker i potter kan være en utrolig opplevelse. Det er sant at de trenger mer vann enn andre planter, men blomstene deres er så vakre at det er verdt å ha en på terrassen for eksempel, synes du ikke?