Skip to content

Hvordan dyrke små sko

19 de juni de 2021

Det er en plante hvis blomster vekker spesiell oppmerksomhet. Kronbladene vokser på en slik måte at de ganske minner oss om små sko, og det er det som gir det sitt vanlige navn. Det er veldig nysgjerrig, men også veldig lett å ta vare på som vil forskjønne ethvert hjørne av hjemmet eller hagen.

Den tilhører den botaniske slekten Calceolaria, og hvis du vil vite alt om den, kan du ikke gå glipp av denne artikkelen 😉.

Kjennetegn ved skoene

Calceolaria crenata

Hovedpersonen vår er en årlig plante av familien Schrophulariaceae. Det er kjent under de vanlige navnene Zapatito de Venus, Capachito, Flor clog, Zapatito de la Virgen eller Calceolaria, og er preget av å måle 20 centimeter i høyden og fremfor alt ved å ha blomster med to hovne kronblader som gir den en form unik og veldig nysgjerrig. Disse spire vår-sommerSelv om de kan fortsette å vises til høsten hvis været er mildt.

Det er ideelt å ha i en gryte, og dermed kunne dekorere ethvert hjørne. Du kan også plante den i hagen, sammen med andre eksemplarer eller med blomster som vokser til samme høyde mer eller mindre, for eksempel Tagetes eller petuniaer.

Dyrking eller stell

Calceolaria

Hvis du vil ha ett eller flere eksemplarer, kan du ta kontakt med rådene våre:

  • plassering: ute i halvskygge, eller innendørs med mye lys.
  • Irrigasjon: annenhver dag om sommeren, og hver tredje resten av året.
  • Abonnent: anbefales på det sterkeste å gjødsle med mineralgjødsel for blomstrende planter slik at den produserer en stor mengde blomster.
  • Transplantasjon: så snart du kjøper den, kan du bytte gryte eller gå til hagen.
  • Multiplikasjon: av frø om sommeren. De må sås direkte i frøplantebrett med universal dyrkingssubstrat, og prøver ikke å dekke dem for mye siden de trenger lys for å spire, noe de vil gjøre etter ca.

Så nå vet du, hvis du vil ha et veldig spesielt hjørne, få en sko 🙂.