Skip to content

Hvordan dyrke søte erter

20 de juni de 2021

De sukkererter De er små planter med veldig vakre bølgete blomster som du kan ha både i potter i nærheten av bassenget, så vel som i hagen. De passer for nybegynnere, siden de ikke krever spesiell pleie. I tillegg er de veldig enkle å reprodusere.

Vil du vite hvordan du kan dyrke søte erter?

Såing av søte erter

Frukt av Lathyrus odoratus

Disse plantene reproduserer med ekstraordinær hastighet av frø. Men når og hvordan blir de sådd? Egentlig kan de sås når som helst på året, men det er bedre å gjøre det tidlig på våren, siden den ikke motstår kulde veldig bra og jo mer tid den har til å vokse, jo sunnere vil den blomstre og jo mer kan vi glede oss over den 😉. Så når vi har bestemt oss for dagen, må vi forberede tingene vi trenger, slik at plantene får en god start, som i dette tilfellet vil være en gryte, et universelt voksende medium og en vannkanne.

Nå, du må følge dette trinn for trinn:

  • Fyll gryten med underlag til toppen.
  • Ordne frøene slik at de skilles fra hverandre. Sett maksimalt 2 i hver.
  • Dekk dem med litt underlag, akkurat nok til at de ikke er synlige.
  • Gi dem en sjenerøs vanning.
  • Og til slutt, plasser dem i et område der lyset treffer dem direkte.

Fra da av må du holde underlaget fuktig slik at de på bare en uke begynner å spire.

Stell av søt ert

Lathyrus odoratus

Når de er 10 cm høye, kan du flytte dem til større potter eller hagen. I begge tilfeller vil det være tilrådelig sette en pæl for dem eller sett dem i nærheten av et gitter eller en bue slik at de kan klatre på den. De kan være veldig bra hvis de blir satt sammen med andre planter, for eksempel busker, siden de ikke er invasive.

Det er veldig viktig å betale med organisk gjødsel, for eksempel ormstøping eller hestegjødsel, og legger til en håndfull hver måned. På denne måten vil du sikre at anlegget ditt ikke vil mangle noe.

Ikke glem å lagre frøene til neste sesong, så slipper du å kjøpe dem igjen 😉.