Skip to content

Hvordan eliminere melkeboller på orkideer?

12 de juni de 2021

Orkideen er en plante som produserer veldig pene blomster, tropisk og fylle enhver hage med farger, men skjønnhet hjelper ikke å beskytte dem mot skadedyr.

Mealybugs er blant de hyppigste skadedyrene som rammer de fleste planter. Orkideer er plantene som er mest angrepet av disse insektene, siden de foretrekker harde blader.

Hovedarter av melkefugler som angriper orkideer

Hovedarter av melkefugler som angriper orkideer

Uansett hvordan du dyrker orkideer, er det viktig å holde blomstene godt beskyttet rutinekontroller. Hvis skadedyr oppdages tidlig, kan skaden reduseres kraftig.

Bomull

Dette er en slags hvitluke som kan skade både innendørs planter, så vel som utendørs.

Øst Det er et lite insekt som har en myk, hvit kropp, med gråtoner eller i noen tilfeller rosa, kan være omtrent fire mm lange og finnes vanligvis i bladfotets aksillære område eller i andre vanskelige områder.

De frigjør et skinnende, silkeaktig hvitt stoff som dekker eggene til, noe som får orkideene som blir angrepet klebrig.

Bomull fra røttene

Denne hvitluken kan være to mm lang, og er vanligvis dekket med røttene under en hvitt pulver silkeaktig tekstur.

Den myke blåluken

Den har en oval og flat form, med en brun gul tone og med et mål på mellom tre og fire mm i lengden, generelt, finnes på baksiden av bladene og spesielt i grenene som er viktigste. Larvene til dette lille insektet de spiser på saften og i voksenstadiet velger de et sted for planten for reproduksjon.

Ribbet

På voksenstadiet er kroppens skalaer dekket av en konveks og halvkuleformet skjelett, med en mørkebrun tone som kan måle fire mm i diameter.

De finnes på baksiden av bladene, så vel som på stilkene og de skiller ut et melasselignende stoff for å beskytte eggene deres.

brun

Dette er en art av hvitluke som har skalaer som er en brunaktig fargetone. Som alle de andre, utskille et stoff som ligner melasse, noe som kan forårsake utseende av såkalt fet mold.

Fuktigheten hvitluke

Dette er et insekt som har en grå eller i noen tilfeller en rosa-brun kropp, dekket av et skall som er delt inn i segmenter. Om dagen gjemmer det seg på steder med mye mørke, enten under en blomsterpotte, steiner eller tømmerstokker.

Fremgangsmåte for å eliminere melkeboller

Fremgangsmåte for å eliminere melkeboller

Beskjær områdene av orkideen som har blitt berørtPå denne måten reduseres graden av infeksjon og spredning av melbløgg forhindres.

Hvis pesten ikke er veldig alvorlig, kan du fjerne den med hendene eller gni hvert av bladene ved hjelp av en bomullspinne eller bomull tidligere fuktet i litt alkohol.

For å eliminere melkeboller ved hjelp av deres naturlige fiender, kan du gå til en spesialbutikk og kjøpe noe Parasittiske veps eller krysola, siden på denne måten vil du ikke skade planten.

Du kan bruk noe insektdrepende hagebrukolje, som har en lav grad av toksisitet for å bekjempe melkefugler i orkideer. For dette, spray orkideene dine med dette stoffet i månedene med veldig varme temperaturer, det er når disse insektene er i et yngre stadium.

Til slutt, selv om det ikke anbefales, er det det bruk noe kjemikalie på gulvet som inneholder imidakloprid for å eliminere hvitløk som ikke er dekket av voks. Det er imidlertid et utmerket produkt som skal brukes om vinteren eller våren.