Skip to content

Hvordan er blomstene inni

21 de juni de 2021

Blomster er den mest prangende delen av angiospermer. De er en grunnleggende del av dem siden det avhenger av dem om planten kan reprodusere og dermed forplante arten. De er også et eksepsjonelt dekorativt element i hager, uteplasser, terrasser og til og med innendørs.

Men la oss bli bedre kjent med dem. La oss se hvordan er blomstene inni.

Deler av en blomst

På dette bildet kan du se alle delene av blomsten, men … Hvilken funksjon har de?

Reproduksjonsapparat

Gyneceous

Det er den kvinnelig del av blomsten. I det er stigma, stil og eggstokk.

  • Stigma: er den som har ansvaret for å motta pollen.
  • Stil: opprettholder stigmaet.
  • Eggstokk: hvis blomsten er pollinert, vil eggstokken modnes til en frukt der frøene blir funnet.

Androecium

Det er den mannlig del av blomsten. I den finner vi støvdragere, med deres respektive tilkoblinger og støvknapper. Stammen er et veldig fint organ som er ansvarlig for å produsere pollenkornene som et pollinerende insekt vil føre fra en blomst til en annen.

Det er planter som har begge reproduksjonsorganer i samme blomst.

Hvordan tiltrekker de seg insekter?

Blomster er veldig viktige for en arts overlevelse, men uten pollinerende insekter kunne de ikke oppnå det, så alle planter har utviklet seg for å oppnå de de liker best. A) Ja, hver av dem vil ha en annen corolla: med mer eller mindre langstrakte kronblader, med en annen farge.

Men de har også en ingrediens som ikke bare insekter, men alle pollinerende dyr elsker: nektar. De liker det så godt at de vil gjøre alt som trengs for å få det, men før de forlater planten, vil det allerede ha oppnådd det de ønsket: for å ta med seg en mengde pollen, enten den er avsatt på beina, på hodet eller i en annen del av kroppen.

Geranium incanum

Takket være det store utvalget av klima og utviklingen av hver plante, har vi for tiden utallige forskjellige blomster som lyser opp hagen vår, og også vårt daglige liv.