Skip to content

Hvordan er en lobelia

23 de juni de 2021

Hovedpersonen vår i dag er en plante av veldig nysgjerrige blomster, som tiltrekker blikket til den som går forbi. Så attraktivt som det er vakkert, er det også en utmerket kandidat til å dekorere hagen din, enten i blomsterbed eller i rustikke planter som er integrert i utformingen av det grønne hjørnet ditt.

Fortsett å lese for å vite hvordan er en lobelia.

Lobelia tupa

Lobelia er en veldig bred slekt av blomstrende planter, med rundt 400 arter fordelt i tropiske og tempererte regioner rundt om i verden. Det er årlige arter og busker som kan være eviggrønne eller løvfellende avhengig av opprinnelsessted. De overstiger ikke en meter i høyden, en funksjon som du kan dra nytte av og plante den, som denne, der du liker den best. Faktisk må du bare ta i betraktning at den trenger å bli utsatt for solen direkte, ellers ville den ha færre blomster, og bladene kan utvikle seg mer enn de burde mens de lette etter lys.

En av de vanligste og lett å finne artene er Lobelia erinus. Det er en årlig plante – eller flerårig hvis den lever i et varmt klima – hjemmehørende i Sør-Afrika, mye dyrket i fuktige hager. I potten vil det også trenge hyppige vanninger, siden det ikke tåler tørke og stilkene har en tendens til å tørke ut veldig raskt hvis det mangler vann.

Lobelia erinus

Lobelias kan kombineres med planter som har samme høyde. For eksempel når det gjelder de med urteaktige bæringer som de nevnte L. erinus, kan plantes sammen med nellikerDette er planter som også blomstrer om våren. De som har en busket peiling, som f.eks L. tupade vil se bra ut på begge sider av stien sammen med rosmarin eller lavendel.

De har vanligvis ikke skadedyrsproblemer, men i veldig tørre omgivelser kan de bli angrepet av midd, men hvis du ikke vil at det skal skje med dine lobeliaer … spray hver 7-10 dager og glem alt om problemet.

Hva tror du?