Skip to content

Hvordan er nellikblomsten?

14 de juni de 2021

Vi kjenner nelliken som en plante som er urteaktig og at den har sin opprinnelse i Middelhavsområdet, selv om den også er ganske kjent på den iberiske halvøya.

Dette er en blomst tilhører det som er rekkefølgen til Caryophyllales, fra familien til Caryophyllaceae og generelt opprettholder de fleste arter blomstringsstadiet gjennom hele året.

Hvordan er denne typen planter?

Nelliker har mye aroma

Nelliker De er blomster som har mye aroma så vel som et stort utvalg av farger, og ofte blir de dyrket for å gi som en bukett eller å dekorere.

De kjenner hverandre spesielt tre varianter av nelliker som brukes til massedyrking, der de finnes gruppert i Dianthuscaryophyllussubsp Coronarius, Dianthuscaryophyllusvar Coronarius og også Dianthuscaryophyllussubsp Coronarius. Hvis vi refererer til dyrking til dekorative formål, utmerker den vanlige nellike, dikterens nellike, den kronede nellike, fjellnellike og også den kjente fra Kina.

Til nellikene vi kan gjenkjenne dem ganske enkelt Siden dette er cespitose blomster, mener vi med dette at de har en stilk som er under jorden som vokser, og forårsaker tette busker som kan måle opp til en meter i høyden og med en måling på mellom 6 og 8,5 cm i diameter.

Nelliker har blader som er lineære motsatte, smale i form som slirer, og hver av stilkene gir en blomst som er terminal, som ikke har mindre enn fem kronblader som er kammert eller med en slags små tenner. I noen regioner i verden har denne familien blitt registrert hos blomster som har opptil 40 kronblader, så alt avhenger av hva arten er.

Hvordan har du blomstene dine?

Siden blomstene som nelliker produserer er bifile, har de evnen til å blomstre i en gruppe som er forgrenet eller også forked.

Dette er en blomst som har en veldig sterk duft, og de vanligste fargene vi kan finne dem i er rød, rosa, gul, hvit og blandede farger. De forskjellige størrelsene på denne blomsten gir muligheten til å klassifisere den for å kunne selge den, så nelliker som kan måle opptil 60 cm er de mest populære innen handel.

På samme måte er det varianter som måler omtrent 50 cm, 40 cm og også omtrent 30 cm eller enda mindre sistnevnte er de mest brukte for corsages.

Som vi allerede har nevnt, er nellik en plante som har evnen til å blomstre gjennom året og i hver av dens varianter som er kommersielle, har de muligheten til å produsere opptil 20 stilker gjennom året.

Omsorg for nellike

Nellikestell

Det er best å ikke bruke tørre jordarter, men heller de som er porøse siden har evnen til å beholde vann.

Vi må plassere plantens frø i et område der det kan motta direkte sollys og det vil si sollys er det som gjør at planten kan størrelse samt antall blomster. Frøspiring tar vanligvis omtrent to til tre uker.

Nelliker krever en stor mengde næringsstofferPå denne måten anbefales det å plassere kompost en gang i uken i løpet av de første, og deretter vil det være en gang i måneden.

Det anbefales å fjerne blomster som er i dårlig forfatning for å forbedre veksten. Den første beskjæringen må vi gjøre etter 15 dager Etter såing kan den andre gjøres etter 40 dager, alt avhenger av endringene som skjer etter den første beskjæringen.

For å vanne blomstene må vi gjøre det regelmessig så vel som konstant, alt kommer an på hvor varm sesongen er. For å gjøre en transplantasjon er det best å gjøre det om høsten.