Skip to content

Hvordan få et Gallardia-anlegg uten å bruke mye penger?

19 de juni de 2021

Gallardia er en av få prangende blomstrende planter som tåler tørke rimelig.. Den vokser raskt og krever ikke mye eller komplisert pleie for å blomstre, så å dekorere hagen med den er en av de beste beslutningene vi kan ta, spesielt hvis vi bor i et område der det vanligvis ikke regner mye.

Men hvordan får du den rare eksemplaren uten å bruke penger?

Få frø

Gallardia frø

Gallardias er urteaktige planter som tilhører den botaniske slekten Gaillardia. De blir 60 cm høye og produserer tusenfrydformede blomster om våren og sommeren. Så snart de er pollinert, begynner frøene å modnes, som har mer eller mindre trekantet form og er mørk brunsvart i fargen når de har fullført utviklingen.

Hvis du har en kopi, du må bare vente til den blomstrer å få frø. Og hvis du ikke har det, ikke bekymre deg: de selger konvolutter for 1 euro med en interessant mengde frø (mer enn 20) i enhver hagebutikk. Hvis du velger å kjøpe konvolutten, anbefaler jeg at du kjøper den om våren, det er da de skal sås.

Så dem i såbed

Hotbed

For å få bedre kontroll over spiring, bør du så dem i en såbed. Dette kan være hva som helst: melkebeholdere, yoghurtkopper, torvstenger, blomsterpotter, frøplantebrett … Velg den du har nærmest, og sørg for at den har noen hull slik at overflødig vann kan komme ut.

Nå, fyll dem om nødvendig med universelt voksende substrat blandet med 20% perlit, og plasser frøene slik at de er 2-3 cm fra hverandre. Når du bruker torvtabletter, må du bare introdusere en i hver av dem, siden de kan vokse bedre.

Dekk dem med et tynt lag med underlag, vann dem med en sprøyte og plasser såbedet i et område der det er direkte utsatt for solen.

Pynt hagen din med Gallardias

Gaillardia med blomster

Når plantene har nådd en høyde på 10-15 cm, kan du plante dem i hagen, hvor de vil vokse raskt og produsere blomster samme år. Du kan legge dem på kantene av stiene, i nærheten av bassenget, eller hvis du foretrekker det, kan du lage et vakkert farget teppe ved å plante hvis kravene er like, for eksempel gazanias eller dimorfoteca.

Dermed vil du ha en hage med vakker dekorasjon, og alt uten å ha brukt mye penger. 🙂