Skip to content

Hvordan få orkideer til å blomstre?

17 de juni de 2021

Orkideer er en av de vakreste eksotiske plantene i verden. De produserer veldig muntre og vakre fargede blomster, men det er ikke alltid lett å få dem til å blomstre igjen siden forholdene de hadde i barnehagen og de de har hjemme er veldig forskjellige.

Likevel, vi kan gjøre flere ting for å få orkideer til å blomstre. Det kan ta litt tid å gjøre det, men med denne forsiktigheten vil de helt sikkert ende opp med å gi oss sine dyrebare og delikate kronblad.

Sett dem på rett sted

Orkideer

Orkideer er planter som vokser i skyggen av grenene til store tropiske trær. Men dette trenger ikke å forvirre oss: de er ikke skyggefulle. De kan ikke bo i områder der det ikke kommer noe sollys. For at de skal vokse riktig og blomstre, må de være på et veldig lyst sted..

Vann dem når de trenger det

Intet mer, intet mindre. Hvis det er en epifytisk orkide som Phalaenopsis, vil det være veldig lett å vite når de skal vannes, siden røttene blir grønne så snart de kommer i kontakt med vann, og de blir hvite når de er tørre. Men hvis det er jordbasert, vil vi vanne det tre ganger i uken om sommeren og hver femte dag resten av året. Vi vil bruke vann uten kalk.

Oppbevar dem i et varmt og fuktig miljø

Å være tropisk er det nødvendig at miljøfuktigheten er høy, mellom 50 og 100%. Hvis vi bor i et ganske tørt område, vi kan kjøpe en luftfukter eller plassere glass vann på planten rundt.

I tillegg må temperaturene også være høye, for hvis de holdes under 15 ° C, vil de ikke blomstre.

Gjødsle den om våren og sommeren

Cymbidium 'Kirby Lesh' blomster

Slik at den kan vokse og utvikle seg, og forøvrig ha ekstra energi som den kan bruke med produksjon av blomster, det anbefales å gjødsle den hele våren og sommeren med en orkidégjødsel som vi finner til salgs i barnehagene.

Slik får vi dem til å blomstre igjen 🙂.