Skip to content

Hvordan få rosebusk til å blomstre

4 de juni de 2021

Ingen er klar over at rosebusk er en av de mest blomstrende og dekorative buskene i verden, kvaliteter som har gjort dem til en av de mest populære plantene i hager og terrasser. Selv om de er veldig enkle å ta vare på og vedlikeholde, noen ganger kan de bekymre oss.

Og det er at når tiden går og vi ikke ser noen rose, trenger vi å vite hvordan vi kan få rosebuskene til å blomstre. Å få dem til å produsere dem igjen er, som vi skal se, relativt enkeltSå ro deg ned, du vil snart nyte rosene dine igjen.

Tips for å få rosebuskene dine til å blomstre igjen

Beskjær dem fra tid til annen

Du må av og til slipe beskjæringssaksene

For at rosebuskene kan produsere de vakre blomstene vi er vant til, er det veldig viktig at vi kan dem regelmessig. Gjennom hele året må vi trimme stilkene som har blomstret, og mot slutten av vinteren må vi gi dem en noe mer drastisk beskjæring, og redusere høyden mer eller mindre med halvparten.. På denne måten vil vi tvinge deg til å ta ut nye stilker som helt sikkert vil blomstre. Men hvordan beskjæres de?

Blomsterskjæring

Rosebuskene er planter som, for å produsere kvalitetsblomster, det vil si store og vakre, må de beskjæres regelmessig. Hvis ikke, ville vi ende opp med fine busker … men de ville bare fjerne blader og grener, ikke roser. Derfor, når du ser en vissen blomst, må du kutte hva blomsten er, men også litt av stammen som forbinder den med planten.

Slik at det ikke er rom for tvil, Jeg liker veldig godt å kutte omtrent 5 centimeter (maksimum) stamme hver gang; det vil si jeg beregner fra bunnen av rosen ned, fem centimeter. I tilfelle planten er en pitimini-rosebusk, på grunn av dens egenskaper, er det bedre å ikke kutte så mye; bare ca 2-3 centimeter.

Drastisk beskjæring

Drastisk beskjæring gjøres for at rosebusk skal produsere nye stilker tidlig på våren. Med dette sørger vi for at det ender med å få mange blomster, ikke bare i den sesongen, men også gjennom hele året. Hvordan gjør du det? Vel, det vi skal gjøre er følgende:

  • Reduser høyden, alt du vil, men husk det du kan bare kutte grønne deler. Det vil si at hvis stilkene begynner å være treaktige i bunnen, bør denne delen ikke berøres.
  • Du må også fjerne smokkene, som er de stilkene som produserer små blader (de skiller seg tydelig fra de andre i størrelsen).

Bruk beskjæringssaks til stengler som er 1 til 1,5 cm tykke, og en håndsag for tykkere.

Vann rosebuskene dine slik at de ikke blir tørste

Vanning av plantene må være en viktig oppgave for gartneren

Planter trenger vann for å holde seg i live, men også for å kunne utføre sine funksjoner. Å produsere blomster innebærer å konsumere mye vann, så det er viktig å holde underlaget eller jorden fuktig, slik at vi kan se rosene dine igjen. Derfor, det anbefales å vanne veldig ofte om sommeren, tre til fire ganger i uken. Om vinteren blir de vannet en gang i uken eller to ganger, avhengig av været.

Gjødsle dem regelmessig

Disse plantene vil ikke bare ha vann, men også mat. De vil ikke vokse, og de vil heller ikke blomstre, hvis røttene ikke har næringsstoffene de må ta opp i fingertuppene. slik at de senere blir forvandlet til energi.

Derfor er det nødvendig å huske på at hvis de skal plantes i hagen, er det nødvendig å først kjenne egenskapene til landet, siden de vil ha mange problemer hvis de blir plantet, for eksempel i erodert jordsmonn.

Hva er den beste gjødsel for rosebusk?

Hvis vi vil at de skal produsere blomster, Det anbefales på det sterkeste at vi betaler dem fra vår til sen høst med en spesifikk gjødsel for rosebusk. Dette er et produkt som finnes i barnehager, klare til bruk.

Selv om vi foretrekker å velge naturlige produkter, kan vi betale med guano eller med organisk gjødsel som vi sikkert har hjemme. Klikk her for mer informasjon.

Plasser dem i et område der sollys treffer dem

Det er kanskje en av de viktigste tingene vi må gjøre hvis vi vil at de skal blomstre igjen. Hvis vi setter dem i skyggen, vil ikke blomstene deres spire. Derfor, det vil være nødvendig å plassere dem utenfor. De kan være i halvskygge, men bare hvis de får minst 4 timer direkte sollys.

Inne i huset vil de ikke kunne ha det bra. Husk også at de motstår frost godt (bortsett fra visse arter og sorter, som pitimini-rosen), så det vil ikke være nødvendig å beskytte dem.

Med disse tipsene vil de dyrebare rosebuskene dine blomstre.

Når blomstrer roser?

Sett rosebusk i en solrik utstilling slik at den blomstrer

Rosebusk er busker som har en lang blomstringssesong. Dette vil variere avhengig av værforhold og dyrking, men det er to årstider der det er normalt å se dem med blomster: vår og sommer. I de månedene kan du nyte disse plantene mye, siden roser spirer nesten uten stopp.

I regioner der klimaet er mildt, for eksempel i hele Middelhavet eller i mange deler av Kanariøyene (unntatt kanskje områdene med høyere høyde), vil du se blomster selv om høsten.

Visste du forresten at det er mange typer roser? Hvis du er nysgjerrig, klikk her nedenfor:

Vi håper du liker plantene dine.