Skip to content

Hvordan fargelegge blomster?

26 de juni de 2021

Som alle vil ha lagt merke til og sikkert nyte det enormt, gir naturen oss dyrebare, vakre og delikate blomster. Men mange ganger kan vi foretrekke noen farger fremfor andre, eller bare ønsker å leke med blomster og farger, for å skape forskjellige toner som naturen rett og slett ikke produserer. For å oppnå dette er det nødvendig at vi farger dem.

Uten tvil, hvis du vil overraske noen eller bare lage en nysgjerrig og vakker gave, kan du bruke teknikken som vi gir deg i dag, for å lag dine egne fargerike blomster. På samme måte kan farging av blomstene dine være ganske nyttige for å matche stilen til hjemmet ditt og dekorasjonen.

Først av alt må du få hvite blomster, da de vil være ideelle fordi de vil absorbere fargen mye bedre og gir bedre resultater. Jeg anbefaler at du ser etter nelliker eller roser, men hvis du foretrekker andre blomster, kan du også bruke dem. Husk at for å begynne å fargelegge dem, må du følge trinn for trinn som vi gir deg i dag, så vær nøye.

En av teknikkene som kan tjene deg og være mest nyttige for deg er gjennom vannabsorpsjon. Du må legge i en beholder med en halv liter vann, en spiseskje anilin eller naturlig eller vegetabilsk fargestoffer. Du kan også bruke kinesisk blekk. Alt må være naturlig for å forhindre at blomsten dør. Deretter må du skjære stammen diagonalt med et barberblad, og introdusere den i forrige forberedelse og la den hvile i ca 3 dager, på et sted med mye lys.

Hvis denne teknikken ikke fungerer for deg eller bare ikke overbeviser deg, kan du prøve direkte absorpsjon. Dette er imidlertid ikke så anbefalt som det forrige, siden farging er av lavere kvalitet. For å utføre denne teknikken må du legge i et glass vann, 2 ss India-blekk og varme den en stund i solen. Senk deretter blomsten opp ned, og la den hvile i 24 timer. Denne teknikken er mye raskere, men ikke med så gode resultater.