Skip to content

Hvordan gjødsle blomster

17 de juni de 2021

Blomstene er så vakre at du vil se dem gjennom året, noe det er lett å oppnå, siden vi må bare skaffe dem med tanke på sesongen der de fantastiske kronbladene deres spirer ut. Og vi vil ha det enda enklere hvis vi velger de hvis blomstringssesong varer praktisk talt hele året, for eksempel pelargoner eller rosebusk.

Men hvis vi vil at de skal produsere en stor mengde av dem mens de lever, må vi vite det hvordan gjødsle blomster. Hvis du fremdeles ikke vet det, eller hvis du er i tvil om dette emnet, vil jeg forklare hvordan vi kan nå målet vårt.

Velg riktig gjødsel

Rosa anemone

De aller fleste gjødsel som vi finner i barnehager og hagebutikker er syntetiske, kjemiske. I hver beholder kan vi se at de inneholder nitrogen, fosfor og kalium (NPK). Ved siden av, eller veldig nært, har de noen tall, for eksempel 2-1-6. Hvert av disse tallene representerer konsentrasjonen av hvert av disse makronæringsstoffene, det vil si i dette tilfellet ville det være:

  • 2% nitrogen
  • 1% fosfor
  • 6% kalium

Hvis vi vil ha en gjødsel som hjelper planten å blomstre, vi må velge en hvis kaliumkonsentrasjon er høyestjo mer jo bedre. Hvorfor? Fordi det er dette makronæringsstoffet som først og fremst er ansvarlig for utvikling og dannelse av blomster.

Når og hvordan betale?

Geranium med tofargede blomster (rosa og hvitt)

Det sies ofte at planter må befruktes med en gang de begynner å blomstre, men det skal jeg anbefale start så snart våren kommeruavhengig av om de allerede har begynt å produsere blomster eller ikke. De er levende vesener som, i likhet med oss, trenger å «spise» for å holde seg, ikke bare i live, men også sterke og sunne. Så hvis vi vil at de skal produsere vakre blomster, skader det ikke å gjødsle dem regelmessig så snart temperaturen er over 15 ºC.

For å minimere risikoen for overdosering, Det er veldig viktig å lese etiketten på beholderen og følge instruksjoneneEllers vil vi ikke bare gå tom for blomster, men vi kan også skade planten alvorlig og forårsake forbrenning som kan svekke den.

Med disse tipsene vil vi ha blomster hver sesong 😉.