Skip to content

Hvordan ha sunne blomsterbed

12 de juni de 2021

Blomster … Hva skal jeg si om dem? De har så forskjellige farger og former at det er umulig at det ikke er en vi elsker. I tillegg, hvis de er godt kombinert, gjør de hjørnet der vi setter dem ser spektakulære ut.

Men, Vil du vite hvordan du har sunne blomsterbed? For å få drømmen om et hage-paradis til å gå i oppfyllelse, anbefales det sterkt å ta hensyn til noen få tips som jeg selvfølgelig skal tilby deg nedenfor.

Velg planter som passer for ditt klima

Massiv av planter

Det er det ideelle. Ikke alle planter lever bra i alle typer klima, og hvis vi snakker om blomster, er det veldig normalt at en som lever i flere år i et miljø med tilstrekkelig værforhold varer ett eller to år i et kaldere eller varmere område enn. det tåler.

For at du ikke skal ha problemer, gir vi deg disse lenkene:

  • Tropiske blomster
  • Rosales – busker for tempererte klimaer
  • Blomster som blomstrer om vinteren
  • Geraniums – planter for tropisk / subtropisk eller varmt temperert klima

Legg de høyeste plantene bak

Blomsterplanter -bortsett fra noen som stemorsblomster eller veggblomster, som også kan være i halvskygge- de trenger omtrent 4 timer med direkte sollys om dagenSom minimum. Derfor er det veldig viktig at de større plasseres bak de mindre slik at de alle får like mye lys.

Vann det når det er nødvendig

Vanning er en av de mest nødvendige oppgavene og samtidig vanskelig å kontrollere. For at alt skal gå bra, må du vanne blomsterbedet ditt når det er nødvendig, og prøve å forhindre at jorden tørker ut. Selv om frekvensen vil variere avhengig av blomstertype og klima, generelt skal det vannes 4-5 ganger i uken om sommeren og noe mindre resten av året.

Gjødsle den for å produsere flere og flere blomster

Når den blomstrer, er Erica multiflora et vidunder

Gjennom hele blomstringssesongen anbefales det å gjødsle med økologisk gjødsel en gang i måneden eller hver 15. dag (avhengig av hva som er angitt på gjødselbeholderen). På denne måten vil plantene vokse som vil være en glede å se dem, og i tillegg vil de få frem flere og flere blomster. Ikke glem å fjerne de som visner, samt tørre, syke eller ødelagte stilker.

Med alle disse tipsene er du sikker på å ha en veldig vakker blomsterbed 🙂.