Skip to content

Hvordan ha sunne rosenbusker?

17 de juni de 2021

Rosebuskene produserer det som for mange er blomstene (altså med store bokstaver). De delikate kronbladene er fordelt på en slik måte at det er veldig vanskelig å ignorere skjønnheten deres. Det er fantastisk.

De er en av de mest dyrkede plantene i verden. Og ikke bare er de vakre, men de er også veldig enkle å ta vare på. Men hvis du vil glede deg over vakre busker, må du ikke slutte å lese for å vite det hvordan ha sunne rosebusk.

Irrigasjon

Gul rose blomst

Du kan bare ha vakre planter hvis de er sunne, både innvendig og utvendig. En av de viktigste oppgavene som alle som vil ha en rosebusk hjemme må gjøre er å vanne den. I løpet av de varmere månedene må vanning være hyppig, slik at jorden ikke tørker ut, men også oversvømmes. Det ideelle ville være vann 3-4 ganger i uken om sommeren, og 2-3 / uken resten av året, alltid med tanke på fuktigheten til underlaget.

Abonnent

Gjødsel guano pulver

Gjødsel er like viktig som vannet. Ingen planter kan være sunne med vann alene, og mindre hvis de er i potter eller i dårlig jord. Over tid går landet tom for næringsstoffer, noe som ikke ville være et problem hvis det var en skog, en jungel eller til og med et landskap, siden det hele tiden ville være nedbrytende organisk materiale som ville bli kompost for plantene.

Selvfølgelig er dette i en hage mer komplisert, siden vi vanligvis fjerner beskjæringsrester eller bladene som faller. Og enn si i en gryte, der vi ikke lar noe gress direkte invadere plantene våre. Det er derfor det er veldig nødvendig å betale. Med hva?

Vel, i barnehager er det syntetisk gjødsel for alle typer planter, til og med for rosebusk, men jeg anbefaler at du bruker Organisk gjødsel, som guano, tangekstrakt (ikke bruk mye da det har veldig høy pH og kan forårsake problemer ved å blokkere essensielle næringsstoffer som jern eller mangan), eller gjødsel.

Forhindre at de har skadedyr og sykdommer

Neem olje

Selv om det er vanskelig å unngå det, er sannheten at hvis de blir vannet og gjødslet regelmessig, vil det være ganske vanskelig for skadedyr å forårsake problemer. Likevel skal du aldri stole på deg selv. Derfor, om våren og sommeren, og til og med høsten hvis været er mildt, det er praktisk å gjøre forebyggende behandlinger med økologiske insektmidler som neemolje eller kaliumsåpe. På denne måten vil verken bladlus, hvite blåkluter eller andre være i stand til å svekke dem.

Vis frem rosebuskene

Rose blomster

Sett dem i solen slik at de kan produsere vakre rosenbusker, og fjern de blomstene som er visne. På slutten av vinteren, beskjær dem godt slik at de spirer sterke stengler som vil bringe ut nye blomster. I denne artikkelen forklarer vi hvordan den beskjæres.

Kos deg med plantene dine 🙂.